Za ubistvo Olivere Lakić nuđeno 150.000 eura

 Za ubistvo Olivere Lakić nuđeno 150.000 eura

Foto: FOS Media

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i policija spriječili su više likvidacija i procesuirali članove kriminalne grupe koja je formirana zbog toga, saopštio je specijalni tužilac Saša Čađenović. Čađenović je istakao da su juče uhapšena dvojica osumnjičenih za planiranje ubistva novinarke Olivere Lakić, a da se ostali nalaze u zatvoru, prenosi FOS Media.

Specijalni tužilac Saša Čađenović saopštio je na današnjoj konferenciji da je Tužilaštvo otkrilo kriminalnu organizaciju koja je za cilj imala planiranje ubistava i prodaju narkotika. On je kazao da je ta kriminalna grupa odgovorna i za pokušaj ubistva više osoba u Herceg Novom, postavljanjem mine rasprskavajućeg usmerenog dejstva.

Čađenović je kazao da je djelovanje kriminalne organizacije započeto tokom 2017. godine i nastavljeno nakon što su pojedini pripadnici ove grupe završili u zatvoru.

„Analizom dokaza utvrđeno je da je O.L. praćena od strane nekoliko osoba prije nego što su joj nanijete teške tjelesne povrede u maju 2018. godine“, saopštio je Čađenoić, prenosi RTCG.

Na taj način su prikupljeni podaci o kretanju Lakić i odabir mjesta napada.

Čađenović je istakao da su juče uhapšena dvojica osumnjičenih za planiranje ubistva Lakić, a da se ostali nalaze u zatvoru.

Za njeno ubistvo nuđeno je 150.000 eura, saopšteno je na konferenciji.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još