Za praznične dane vedro i neuobičajeno toplo vrijeme

 Za praznične dane vedro i neuobičajeno toplo vrijeme

Tokom novogodišnjih praznika očekuju nas neuobičajeno topli i vedri dani, kazao je za Jutarnji program TVCG meteorolog Branko Micev. Kiša i snijeg 3,4. i 5. januara, dok se za Božićne praznike očekuje prestanak padavina.

Na osnovu prognostičkog materijala, za petak, subotu i nedjelju očekuju se idealne vremenske prilike za ovo doba godine, kaže Micev. Biće pretežno sunčano, neuobičajeno toplo za ovo doba godine.

“U jutarnjim satima na sjeveru po kotlinma i rječnim dolinama biće magle i sa temperaturnim inverzijama zbog taloženja hladnog vazduha”, kazao je Micev.

Tokom novogodišnje noći očekuju se stabilne vremenske prilike, uglavnom vedro, bez padavina, vjetra.

“Rekao bih idealna situacija. Neće biti hladno.- temperatura vazduha biće 3 do pet stepeni, što znači da će u Podgorici i na primorju temperatura biti od pet do osam stepeni”, kazao je on.

U zimskim turističkim centrima temperatura će biti oko nule.

“Da kažem da će tokom petka, subote i nedjelje zbog prisustva tople vazdušne mase maksimalna temperatura biće neuobičajeno visoka. U najtoplijim  predjelima temperatira će biti od 15-20 stepeni. Očekuje se i obaranje temperaturnih rekorda u posljednjih 70 godina”, kazao je Micev.

Od 3, 4. januara, očekuje se naoblačenje.

“Već od 3. januara naveče će biti pretežno oblačno i povremeno sa kišom, u zimskim turističkim centrima sa snijegom. Takvo vrijeme biće i tokom 5. januara”, objasnio je Micev.

Šestog januara očekuje se zahlađenje, pojačan sjeveni vjetar, prestanak padavina, na sjeveru će biti slabog snijega.

“Sedmog i osmog januara, pretežno vedro, prohladno, sa slabim sjevernim vjetrom, povremeno provejavanje snijega u planinskim predjelima”,zaključio je Micev.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još