Za novi vrtić u Baru biraće se i novo najbolje idejno rješenje

 Za novi vrtić u Baru biraće se i novo najbolje idejno rješenje

U predstojećem periodu biće raspisan novi konkurs za idejno rješenje za objekat novog vrtića u Baru, imajući u vidu to da je prethodno naišlo na kritike i negodovanje Barana, saopšteno je Portalu Bar iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

„Imajući u vidu da je određena lokacija izgradnje novog objekta vrtića, u predstojećem periodu će biti raspisan konkurs za najbolje idejno rješenje – dakle, staro idejno rješenje, koje je naišlo na kritike i izazvalo negodovanje mještana, više nije u opticaju. Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, preduzima aktivnosti da problem bude riješen na najbolji način koji će biti u interesu djece, roditelja i svih ostalih građana Bara“, kazao je za Portal Bar PR Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Stefan Sinanović.

„Prethodno idejno rješenje više nije u opticaju“, rečeno nam je u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta

Podsjetimo, početkom marta ove godine iz ovog ministarstva je saopšteno da je, u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i predstavnicima Opštine Bar i građanske inicijative „Držati uspravno“ odabrana nova lokacija za izgradnju vrtića u Baru, budući da se od prethodne odustalo zbog višenedeljnih protesta Barana. Novoizabrana lokacija nalazi se u zahvatu DUP-a „Topolica-Bjeliši“, zona C, blok 4 i čine je dvije urbanističke cjeline – UP-60 i UP-61, ukupne površine 6340 kvadratnih metara. Pomenutu lokaciju usaglasili su i 2019. godine predstavnici Opštine Bar i GI „Držati uspravno“.

Ove godine, 17. januara, predstavnici GI „Držati uspravno“ obilježili su dvije godine od sječe čempresa u dvorištu Gimnazije, a događaju je prisustvovala i ministarka Vesna Bratić

Novac za realizaciju ovog važnog projekta za sektor obrazovanja obezbijeđen je iz kreditnih sredstava sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope i kapitalnog budžeta Vlade Crne Gore.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja