Za nenošenje maske predviđena kazna od 30 eura za fizička lica

 Za nenošenje maske predviđena kazna od 30 eura za fizička lica

Novčano kažnjavanje za nenošenje maske na otvorenom prostoru, koje je predviđeno izmjenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, odnosi se isključivo na čekanje u redu ispred javnih institucija, banaka, pošti i svih drugih ustanova koje pružaju usluge građanima, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

„Kažnjavanje za eventualno nenošenje maski na otvorenom odnosi se isključivo na posebne uslove velikih gužvi, čekanja u redu ispred javnih institucija, banaka, pošti i sličnog“, pojasnila je Borovinić Bojović.

Ona je agenciji MINA rekla da je prihvatljiv amandman koji su podnijeli poslanici Maja Vukićević i Milun Zogović da se kažnjavanje ne odnosi na revakcinisane građane.

Izmjenama Zakona predviđeno je obavezno korišćenje maski tokom boravka na otvorenom javnom mjestu prilikom čekanja u redu na neposredno pružanje usluga ispred državnih organa, organa državne uprave, organa lokalne samouprave i lokalne uprave, javnih ustanova i drugih subjekata koji vrše javna ovlašcenja, pravnih lica i preduzetnika u kojima se pružaju usluge građanima, priređivanje igara na sreću i slično.

Za nenošenje maske predviđena je kazna od 30 eura za fizička lica, a za pravna do 30 hiljada eura.

FOS/Filip Vujović

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još