Za biznis ideje lokalnih privrednika Opština Bar će izdvojiti 150 hiljada eura

 Za biznis ideje lokalnih privrednika Opština Bar će izdvojiti 150 hiljada eura

Foto: Portal Bar

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku, kojom će podržati biznis ideje barskih privrednika u ukupnom iznosu od 150.000 eura.

Na ovaj način, Opština Bar bespovratnim subvencijama snažno podržava lokalne preduzetnike kako bi započeli sopstveni biznis, unaprijedili postojeće poslovanje i za otvaranje novih radnih mjesta.

Pravo prijave na poziv za podršku preduzetnicima imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG – Biro rada Bar, privredna društva i preduzetnici koji su registrovani u CRPS-a sa sjedištem na teritoriji opštine Bar, kao i potencijalni preduzetnici koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje.

Prioritetne oblasti koje će biti posebno vrednovane su informacione tehnologije i inovativne digitalne usluge, kulturne i kreativne industrije, inovacije u turizmu i valorizacija prirodnih resursa, proizvodna i prerađivačka djelatnost i socijalno preduzetništvo.

Najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu može iznositi 5.000 eura, a odobreni biznis plan se, po pravilu, finansira u iznosu ne manjem od 80% iznosa sredstava navedenog u prijavi. Podnosilac prijave može prijaviti najviše dva biznis plana, s tim da sredstva mogu biti dodijeljena za finansiranje samo jednog.

Javni poziv za učešće u programu podsticanja razvoja preduzetništva objavljen je na web sajtu Opštine Bar, i otvoren je 45 dana, odnosno do 22. maja ove godine.

Povodom poziva za podršku preduzetništvu biće organizovan i „Info dan”, 14. aprila od 10 do 14 sati u zgradi Opštine, kada će svi zainteresovani moći da dobiju više informacija i pojašnjenja vezano za uslove konkursa i prijavu za dobijanje subvencija. Dodatne informacije mogu se dobiti i na e-mail privreda@bar.me, putem telefona 030/301-450 i 030/301-430, i u kancelariji Sekretarijata za privredu svakog radnog dana od 09-12h, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još