Vrijedna donacija tiflotehničkih pomagala kompanije Energean Organizaciji slijepih za Bar i Ulcinj

 Vrijedna donacija tiflotehničkih pomagala kompanije Energean Organizaciji slijepih za Bar i Ulcinj

U prostorijama Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj danas je održana svečanost povodom uručenja vrijedne donacije od kompanije „Energean”. Riječ je o donaciji tiflotehničkih pomagala za osobe bez vida i slabovide osobe koja obuhvata ručne satove, mjerače tjelesne temperature i indikatore tečnosti u čaši.

Ova pomagala koja saopštavaju informacije putem zvučnih poruka olakšavaju funkcionisanje članova Organizacije u njihovom svakodnevnom životu.

Predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselin Joketić, zahvalio se na donaciji tiflotehničkih pomagala za članove organizacije istakavši da su donirana pomagala bila neophodna osobama sa smetnjama vida, za njihov samostalan i nezavisan život.

„Razvojem tehnologija, razvija se i širi spektar kvalitetnih pomagala koja imaju za cilj da olakšaju svakodnevnicu osobama oštećenog vida i da omoguće samostalno življenje. Naša Organizacija realizuje aktivnosti u najrazličitijim oblastima djelovanja, a sve u namjeri da kvalitet života osoba sa smetnjama vida, naših članova i članica, bude što bolji, bez obzira na njihove životne okolnosti, ili lična svojstva, osobine, interesovanja, opredjeljenja, ili životni standard“, kazao je Joketić.

Donaciju članovima Organizacije slijepih uručio je Petar Đurović generalni direktor kompanije „Energean Montenegro LTD.”

“Ponosni smo na našu saradnju sa Organizacijom slijepih Bara i Ulcinja i vjerujemo da će ova donacija poboljšati kvalitet života i inkluzivnost članova Organizacije. Inkluzivnost svih članova društva je u srcu Energeanovog ETHOS-a i naš je glavni prioritet da pokušamo da zadovoljimo potrebe institucija, organizacija i zainteresovanih strana koje podržavaju ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Dijelimo zajedničku viziju svijeta u kojem svaka zemlja uživa fer, inkluzivan i održiv ekonomski rast“, naveo je Đurović.

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj je nevladina i neprofitna organizacija osoba sa invaliditetom, koja okuplja slijepe i teže slabovide osobe. Djeluje na području opština Bara i Ulcinja, a sjedište je u Baru.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još