Vodostaj jezera u opadanju, službe u pripravnosti

 Vodostaj jezera u opadanju, službe u pripravnosti

Predsjednik Opštine Dušan Raičević sa vd komandirom Službe zaštite i spašavanja Darkom Vidakovićem i predsjednikom MZ Crmnica Tomom Ukšanovićem obišao je područje Virpazara ugroženo rastom vodostaja Skadarskog jezera i razgovarao sa mještanima u ugroženim naseljima.

Vodostaj jezera je u opadanju, a nadležne službe prate hidrološku situaciju u kontinuitetu. Službe su dodatno angažovane i u saradnji sa mjesnom zajednicom i mještanima nastoje da spriječe veće materijalne štete.

Kako je u razgovoru za Portal Bar istakao predsjednik MZ Crmnica Tomo Ukšanović registrovan je blagi, ali veoma značajan pad nivoa vode, a raduje i vremenska prognoza za predstojeće dane.

„Nadam se da se neće uskoro ponoviti ovako obilne padavine, kakve su na teritoriji naše opštine zabilježene prethodnih dana i koje su dovele do toga da nivo Skadarskog jezera dođe do kritične tačke“, kazao je Ukšanović.

Foto: Opština Bar

On je, govoreći o problemima koje su izazvale padavine u Crmnici kazao da je u velikoj mjeri oštećena putna infrastruktura.

„Saobraćaj nije u prekidu, ali je asfalt na putevima u Crmnici dodatno štećen. Što se tiče poplavava, Crmnica nije ugrožena i nivo vode bi trebao da naraste još tridesetak centimetara“, navodi naš sagovornik.

On ističe da su Opština Bar i opštinski Tim za zaštitu i spašavanje pripravni da pruže pomoć svima kojima zatreba.

„Iskustvo koje smo stekli tokom prethodnih poplava doprinijelo je tome da spremni dočekujemo zime. U slučaju većih problema, obezbijeđen je smještaj za ugrožene porodice u Baru“, zaključio je Ukšanović.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još