Vlada u četvrtak odlučuje o odboru direktora i izvršnom direktoru nove avio-kompanije

 Vlada u četvrtak odlučuje o odboru direktora i izvršnom direktoru nove avio-kompanije

Komisija za utvrđivanje predloga liste kandidata za članove odbora direktora i izvršnog direktora u d.o.o. “ToMontenegro”, utvrdila je predlog liste kandidata koji ispunjavaju zakonske uslove i posjeduju potrebne kvalifikacije.

Lista se, kako stoji u saopštenju, sastoji od šest vrhunskih stručnjaka, koji će zbog svog znanja, kvalifikacija i profesionalnog integriteta biti ponos naše države. O predlogu liste kandidata, Vlada će odlučivati na sjednici koja je zakazana za četvrtak, 4. februar.

“Komisija u sastavu, ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić i ministar za kapitalne investicije, Mladen Bojanić, obrazovana je na sjednici Vlade Crne Gore od 26. januara. Članovi su pregledali sve pristigle prijave i napravili selekciju biografija koje ispunjavaju potrebne kvalifikacije i uslove, nakon čega su pristupili razgovorima sa svim kandidatima koji su ušli u uži izbor”, poručuju iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Interesovanje za poziv koji je ministarstvo finansija i socijalnog staranja objavilo na svojoj web stranici je bilo veliko, u prilog čemu govori i zavidan broj prijavljenih.

“Broj kompetentnih profesionalaca, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, koji su se odazvali sa željom da budu dio nove kompanije predstavlja potvrdu da ova Vlada uživa veliku podršku i povjerenje građana, što pruža dodatnu motivaciju za nastavak sprovođenja započetih reformi u svim sferama”, zaključuju u saopštenju.

Foto: MA

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još