Vjernici ispred Hrama dočekali posmrtne ostatke mitropolita sa Cetinja

 Vjernici ispred Hrama dočekali posmrtne ostatke mitropolita sa Cetinja

Foto: FB

Veliki broj vjernika ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici dočekao je posmrtne ostatke mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Foto: FOS Media

Povorka sa zemnim ostacima mitropolita Amfilohija iz Cetinjskog manastira stigla je u glavni grad nešto nakon 14 časova.

Foto: FOS reporter

Veliki broj vjernika prethodno se okupio ispred Cetinjskog manastira, gdje je jutros služena sveta zaupokojena arhijerejska liturgija za juče preminulog mitropolita Amfilohija.

Prisutan je bio i mandatar za sastav Vlade Zdravko Krivokapić.

Foto: FOS reporter

Ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici u čijoj će kripti biti sahranjen Amfilohije takođe se okupljaju vjernici, javlja reporter FOS-a.

Foto: FOS reporter

„U Hramu će zemni ostaci mitropolita Amfilohija biti sve do nedelje, 1. novembra, kada će se služiti Sveta arhijerejska zaupokojena Liturgija kojom će načalstvovati Njegova Svetost patrijarh Irinej sa više arhijereja naše i drugih pomjesnih Crkava. Nakon Liturgije će biti služeno opijelo i obavljena sahrana“, saopšteno je iz MCP.

Foto: FOS reporter

Redari su postavili na ulazu dezinfekciona sredstva i maske. Iz Episkopskog savjeta apelovali su ranije danas da se poštuju epidemiološke mjere.

Na zgradama u Bloku 5 naspram Hrama postavljen je veliki transparent sa natpisom „Đedo, dogodine na Lovćenu“.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još