Veterani Bara učestvuju na turniru u Beogradu

 Veterani Bara učestvuju na turniru u Beogradu

Pandemija koronavirusa je prošle godine otkazala veliki broj profesionalnih liga, šampionata, pa ništa drugačije nije bilo ni sa veteranskim košarkaškim turnirima. Međutim, tokom cijele 2021.godine košarkaški veterani grada Bara su bilo izuzetno aktivni, pa će poslije više od 100 zajedničkih treninga, od 26. do 28.novembra učestvovati na izuzetno jakom memorijalnom turniru Dragiša Šarić u Beogradu.

„Sa ponosom mogu istaći da smo jedni od rijetkih ekipa u regionu, ne samo u Crnoj Gori, koja je tokom cijele ove godine bila izuzetno disciplinovana po pitanju treninga. Ponedjeljak, srijeda, petak su naši, rezervisani termini i samo je jedan „propao“, ali zbog okupiranosti sale OŠ „Blažo Jokov Orlandić“, dok smo, tokom ljetnjih mjeseci, bili stacionirani na terenima ARENA COURT koji se nalaze odmah pored već pomenute škole“, rekao je kapiten i trener VGB (Veterana grada Bara), Zoran Jovićević.

Jovićević je najiskusniji i najstariji član VGB, a ove godine bio je akter svakog treninga (110 ukupno), međutim, sebe ne želi da ističe i stavlja u prvi plan.

„U cijeloj ovoj priči ja sam, kao pojedinac, potpuno nebitan. Imam još žara, volim da „odapnem“ po koji šut, ali mnogo je važnije da ekipa igra i da se ekipa dobro osjeća na terenu, a sa tog aspekta sam izuzetno zadovoljan. Imamo grupu odličnih ljudi koji su tek zakoračili u veteransku košarku i nadam se da ćemo posebno u godinama koji budu dolazili nastaviti da donosimo pehare u naš grad“, zaključio je Jovićević.

Zamjenik kapitena i takođe lider na terenu, Vlado Koprivica, osvrnuo se i na činjenicu da VGB na ovaj memorijalni turnir idu bez nekolicine igrača.

„Svako od nas ima svoje obaveze, svoje poslove, te nećemo u kompletnom sastavu biti u Beogradu. Žao mi je zbog Ranka Stevića i Duleta Mijovića koji su ušli u odličan ritam te bi nam njihova borbenost bila od velike pomoći, nema ni Stefana Đukića, Andreja Adžića i još nekih momaka, ali šta da se radi? Ove godine smo imali jaku provjeru sa Veteranima Trebinja na njihovom parketu, a kako su se mjere stalno mijenjale nismo ni mogli da planiramo dodatne provjere no smo išli, po sistemu, od nedjelje do nedjelje. Beograd će biti, svakako, najbolja provjera u ovoj godini za naš klub“, izjavio je startni centar VGB, Vlado Koprivica.

Svoj prvi meč na turniru VGB igraju u petak tačno u podne protiv Adriatic osiguranja Hrvatska (Veterani grada Zagreba). Na turniru će učestvovati jedanaest ekipa, a pored VGB iz Crne Gore će još učestvovati Veterani Tivta kao i drugi veteranski košarkaški klub iz Bara, Pristan koji će na početku igrati protiv ekipe Vita sport iz Slovenije.

Za ekipu Veterani grada Bara, nastupaće: Zoran Jovićević (kapiten i trener), Vlado Koprivica, Aleksandar Debelja, Miloš Petrović, Filip Vujović, Nikica Radmanović, Filip Maraš, Danilo Jovićević i Petar Mitrović.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još