Veliko nevrijeme u Baru

 Veliko nevrijeme u Baru

Barski vatrogasci, kao i druge opštinske službe službe dočekali su zoru na terenu sanirajući posledice nevremena na teritoriji opštine Bar. Prema saznanjima Portala Bar u Službi zaštite i spašavanja Bar sve četri smjene vatrogasaca su bili na terenu .


Nakon uspješnog spašavanja djece i odraslih iz poplavljenih porodičnih kuća, usledilo je čišćenje odrona na Jadranskoj magistrali, uklanjanje oborenog bora na kolovozu kod Sutomora.
Jutros je nastavljena sanacija svih šteta i posledica nezapamćenih padavina u barskoj opštini. Iako je kiša bila najavljena, ovoliki obim padavina se bilježi jednom u deceniji
Prema informaciji iz Hidrometeorološke stanice Bar u četvrtak posle podne za nepuna dva i po sata , palo je 86 litara kiše po metru kvadratnom, a vjetar je dostizao brzinu od 17 metara u sekundi. Obilna kiša praćena snažnim jugoistočnim vjetrom izazvala je ogromne poplave i nanijela veliku štetu širom barske opštine.Svjedočili smo apokaliptičnim scenama u našem gradu. Obilna kiša je izazvala značajne probleme ne samo na saobraćajnicama, već i u stambenim objektima u gradu. Manje, više sve saobraćajnice su bile pod vodom. Sutormanski sliv je pokazao svu svoju moć i rijeka Željeznica se izlila iz svog korita posle 10 godina. Do izlivanja Željeznice je došlo u donjem slivu, u blizini ušća u Jadransko more gdje je voda napravila značajnu štetu. Oštećen je pješački most na šetalištu kralja Nikole. Pričinjena je značajna materijalna šteteta na ugostiteljskom objektu u blizini tog mosta. Takođe, bilo je nekoliko odrona na Jadranskoj magistrali, sve službe od 18.00 časova do duboku u noć su bili na terenu, kazao je predsednik opštine Bar Dušan Raičević koji će sa čelnicima opštinski službi jutros obići dijelove grada gdje je nevrijeme prouzrokovalo štetu.
-Jutros radimo sanaciju svih šteta i posledica nezapamćenih padavina u barskoj opštini, kazao je Raičević dodajući da će obići i vlasnike poplavljenih stambenih objekata, ted a će opština u okviru mogućnosti pružiti pomoć.

B.Dabić

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još