Veliko interesovanje turista iz Srbije za Crnu Goru

 Veliko interesovanje turista iz Srbije za Crnu Goru

 Interesovanje turista za dolazak u Crnu Goru veliko. To su potvrdili predstavnici 54 turističke agencije koji su ovih dana u Baru.

-Ovo je  prva info- tura od marta prošle godine, i interesovanje za ovakvim studijskim putovanjem od strane agencija i predstavnika medija  bilo je  izuzetno veliko. Za barsku rivijeru je karakteristično da se  uvijek možete otkriti nešto novo, kazala je Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograd.

Jelena Stanković fot: MEDIA BIRO

Prema njenim riječima, interesovanje za putovanja jeste veliko, jer su ona postala dio stila života.

 -Ova informativna kampanja dodatno može doprinijeti da se turisti iz Srbije odluče da i predstojeće praznike i ljeto provedu u Baru i Crnoj Gori, smatra direktorka TO Beograd.

Ponuda Bara i Crne Gore značajno je  uznapredovala, jedinstvena je ocjena  i novinara i turističkih poslenika  iz Srbije.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Ana Tripković Marković, ističe  da je tržište Srbije za Crnu Goru  izuzetno važno.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Ana Tripković Marković

-Radimo na procesu imunizacije, što će, uz stabilizaciju epidemiološke situacije, koja je iz dana u dan bolja, doprinjeti zdravstvenoj sigurnosti, kazala je Tripković Marković i pozvala goste iz Srbije da dođu, provedu odmor u Crnoj Gori.

-Uz more, koje jeste najznačajnija ponuda, da istraže i prelijepu prirodu Crne Gore, planine, jezera, posvete se kulturnom turizmu, ali i avanturističkim doživljajima. Srećna sam da sve izuzetne atrakcije i bogatstvo – prirodno, istorijsko i kulturno, Bar posjeduje. Ponuda Bara je Crna Gora u malom, istakla je direktorka NTO Ana Tripković Marković.

Prošla godina, koju je obilježila epidemija korona virusa, iskorištena je na Barskoj rivijeri za dodatno unapređenje, inače veoma atraktivne turističke ponude, koja je prepoznata u region.

Direktor TO Bar Emil Kukalj izražava nadu i očekivanja da će ovoga ljeta sa tradicionalnog tržišta, iz Srbije, doći znatan broj gostiju.

– Nakon obilaska svih atraktivnih turističkih mjesta, uvjeren sam da će naši gosti svojim klijentima, čitaocima i gledaocima pojedinih medija, prenijeti lijepe utiske. Turizam jeste otporna djelatnost što mi daje za pravo da vjerujem da ćemo se oporaviti i vratiti turističkom prometu kakav je bio ranijih godina, istakao je direktor Turističke organizacije Bar, mr Emil Kukalj.

Direktor TO Bar Emil Kukalj

Goste iz Srbije pozdravio je predsedjednik Opštine Bar Dušan Raičević . On je naveo da se u Baru  radilo na unapređenju turističke ponude, pa se u predstojećoj sezoni, za koju se vjeruje  da će označiti početak oporavka strateške privredne grane, očekuje da napori urode plodom.

-Između ostalog, markirano je preko 160 km pješačkih staza, otkrivani atraktivni barski kanjoni (čija promocija se posebno očekuje u narednom period), ali pokrenuli smo i niz drugih značajnih aktivnosti, poput izrade (po prvi put) Strateškog plana razvoja turizma, koji je inicirala Turistička organizacija, kazao je Raičević i dodao : “ Sa zadovoljstvom mogu istaći da su već sedam dana gosti našeg grada članovi atletske reprezentacije Srbije, koji vrijedno treniraju na stadionu ‘Madžarica’. Time šaljemo poruku da smo spremni i za ovaj vid turizma”

Raičević: U Baru se  radilo na unapređenju turističke ponude

Studijsku posjetu novinara i turističkih poslenika iz Srbije na inicijativu agencije „Allegra Montenegro“ organizovala je Turistička organizacija Bar uz podršku privrede.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još