Već u aprilu mogući prvi letovi iz Rusije ka Crnoj Gori

 Već u aprilu mogući prvi letovi iz Rusije ka Crnoj Gori

Susreti sa turoperatorima i agencijama, kao i veliko interesovanje ruskih turista za Crnu Goru, te najava da već u aprilu možemo očekivati prve letove ka Crnoj Gori, značaj su korak ka povratku ruskog tržišta, a samim tim i ponovnom pokretanju turističkog prometa, ističe se u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja, a povodom učešta naše delegacija na sajmu turizma MITT u Moskvi.

Kako ističu, posljednji dan 27. Međunarodnog turističkog sajma „MITT“ bio je rezervisan za davanje intervjua za najčitanije ruske medije u cilju dodatnog promovisanja naše države na ruskom tržištu.

Državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović, tom prilikom govorila je za novinske agencije „Ria Novosti“ i „Tass“ koje se nalaze u samom vrhu kada je u pitanju čitanost i to ne samo u Rusiji, već i širom svijeta.

„Tass je najveća novinska agencija u Rusiji, i jedna od najvećih na svijetu sa predstavništvima u 60 država, i dostupna je i na engleskom jeziku, a njena prosječna posjećenost broji oko 27 miliona mjesečno, dok je ‘Ria Novosti’ jedan od načitanijih medija u Rusiji. Intenzivna promocija i niz održanih sastanaka naše delegacije tokom protekla tri dana značajan su korak ka povratku ruskog tržišta“, navodi se u saopštenju.

U toku trajanja sajma, kako podsjećaju, delegacija Crne Gore je na sastancima sa predstavnicima Federalne agencije Ruske Federacije za turizam i Komitetom za turizam grada Moskve, dogovorila niz aktivnosti u cilju dalje promocije naše destinacije na ruskom tržištu, a jedna od njih je i uspostavljanje crnogorsko-ruske platforme za turizam koja bi služila kao podrška za razmjenu iskustava i dijaloga na uzajamno korisnoj osnovi i daljem unapređenju kontakata i saradnje.

„U razgovoru sa direktorom prodaje kazahstanske nacionalne avio kompanijom ‘Air Astana’ dogovoreno je i najskorije uspostavljanje direktnih avio letova ka Tivtu i Podgorici, koji bi se mogli očekivati već u aprilu. Takođe je iskazano interesovanje za saradnju sa novom avio kompanijom ToMontenegro. Ministarstvo ekonomskog razvoja i NTOCG će u predstojećem periodu nastaviti sa intenzivnom promocijom u Rusiji, ali i ostalim emitivnim tržištima, kroz kreiranje novih, atraktivnih i zanimljivih sadržaja prema interesima turista za našu destinaciju“, naglašavaju u saopštenju.

Imajući u vidu da je promet u turizmu prethodne godine iznosio samo 12 odsto od nivoa iz 2019. godine, ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, kazao je da očekuje da će 2021. godina biti uspješnija, te da je uvjeren da će turisti iz Rusije u velikom broju posjetiti Crnu Goru, a sve u cilju oporavka turističke privrede.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još