Vatrogasci spasili taksistu iz provalije

 Vatrogasci spasili taksistu iz provalije

U dramatičnoj kišnoj noći na Velikom Pijesku  vatrogasci Službe zaštite i spašavanja  Bar spasili su taksistu B.Đ. iz duboke provalije. Kako se čovjek našao u provaliji za sada nije poznato, ali su vatrogasci uz nadljudske napore uspjeli da ga živog iznesu pored magistrale iz provalije duboke nekoliko desetina metara.

Skoro dva sata šest vatrogasaca izvlačili su čovjeka koji je nakon uspješne akacije prevezen u Opštu bolnic Bar.

Rukovodilac Službe zaštite Bar Darko Vidaković potvrdio je da su vatrogasci  u noći između srijede i četvrtka na Velikom Pijesku, ispod vidikovca između dva tunela,  spasili čovjeka iz provalije.

-Akcija spašavanja je završena u 3:30. Bilo je šest  vatrogasaca koji su se spuštili u provaliju sa nosilima.  Sve  vrijeme je padala kiša. Nije bilo lako ni spustiti se, a još teže iznijeti čovjeka uz klizavu  veliku strminu. Naš posao jeste da spašavamo ljude,  a zaista dobro je  da  neki od  vatrogasaca  se  nije  povrijedio. Čovjek je bio živ kad smo ga iznijeli na put. Vratili smo se  Bar u 4h, kazao je Vidaković za Portal Bar.

Vatrogasci su uz nadljudske napore uspjeli da čovjeka živog iznesu pored magistrale iz provalije duboke nekoliko desetina metara

U akciji spašavanja su učestvovali vatrogasci: Aco Vulević, Nikola Đuranović, Vladimir Đuranović, Milić Prelević, Mladen Martinović i Darko Vidaković.

Policija je posle ponoći  primjetila zaustavljeno vozilo pored magistralnog puta Bar –Ulcinj, na lokalitetu koji nije naseljen.  Kad su  prišli  da provjere, čuli su  jaukanje povrijeđenog iz provalije, te pozvali vatrogasce I Hitnu pomoć

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još