Vakcinalni autobus u subotu u Baru

 Vakcinalni autobus u subotu u Baru

Prvog dana vikenda, u subotu, 29. maja, u Bar će doći vakcinalni autobus, i tog dana naši sugrađani biće u prilici da se vakcinišu na četiri lokacije koje će autobus obići, najavila je za Portal Bar direktorica ZU Dom zdravlja Bar dr Branka Purlija.

„U Virpazaru će biti od 8 do 10 časova, nakon čega će, od 11 sati biti organizovana tročasovna vakcinacija u Sutomoru, kod Hotela „Korali“. Od 15 do 17 časova vakcinalni autobus biće u Starom Baru, na parkingu, nakon čega će biti parkiran na Trgu Vladimira i Kosare. U centru grada građanima će ovaj način vakcinacije biti dostupan u terminu od 17.30 do 20 časova“, precizirala je dr Purlija.

Podsjetimo, u cilju efikasnijeg približavanja masovne vakcinacije građanima Crne Gore, Ministasrstvo zdravlja, Institut za javno zdravlje, Dom zdravlja Podgorica, svi kao nosioci Tima za uspostavljanje infrastrukture i praćenje masovne vakcinacije, započeli su projekat obilaska prigradskih naselja u crnogorskim opštinama vakcinalnim autobusima.

Pilot projekat pokrenut je u Budvi i Ulcinju i pokazao je veliku zainteresovanost građana za ovaj vid komunikacije sa ljekarima i medicinskim osobljem oko vakcinacije, kazao je juče predsjednik Tima za uspostavljanje infrastrukture i praćenje masovne vakcinacije Danilo Jokić.

„Ponešeni pozitivnim iskustvom, a u potpunosti shvatajući i potrebu određenih udaljenih naselja da ih obiđu naši vakcinacioni timovi, spremili smo raspored za naredna četiri dana“, kazao je Jokić.

On je pozvao građane da se u što većem broju se odazovu masovnoj vakcinaciji.

„Bilježimo odličnu epidemiološku sliku koja ide u korist svima u Crnoj Gori, a vakcinišući se pomažemo zdravstvu, pomažemo ekonomiji, pomažemo sami sebi i svojim najbližima“, kazao je.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još