Vakcinacija građana u barskom Domu zdravlja počinje sjutra

 Vakcinacija građana u barskom Domu zdravlja počinje sjutra

Foto: Portal Bar

Vakcinacija građana po prioritetnim grupama u ZU Dom zdravlja Bar počinje sjutra od 8 časova, saopšteno je iz ove ustanove.

„Naši vrijedni volonteri danima rade na zakazivanju, putem broja 1717. Ukoliko još nijeste pozvali broj 1717 za zakazivanje vakcinacije, pozivamo Vas da to uradite“, poručuju građanima iz ove ustanove.

Prvih 50 doza vakcine protiv koronavirusa barskom Domu zdravlja isporučeni su 23. februara. Osim putem broja 1717, građani se za vakcinaciju mogu prijaviti i putem sajta covidodgovor.me.

U našem gradu je, prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravlje, trenutno aktivan 581 slučaj.

Vakcinacija protiv koronavirusa u Crnoj Gori je počela 20. februara, a prva osoba koja je primila rusku vakcinu, proizvođača Sputnjik, je korisnik Doma za stare u Risnu.

Prve doze vakcina protiv Covid-a 19 u Crnu Goru su stigle sredinom februara, kada je na podgoričkom aerodromu delegacija Vlade dočekala kontigent od dvije hiljade doza vakcina Sputnjik V, koje je Srbija donirala Crnoj Gori. Nakon toga u Crnu Goru je stiglo pet hiljada doza vakcine Sputnjik V iz Rusije, a potom još 30 hiljada doza kineske vakcine Sinofarm. U Crnu Goru je 7. marta stigla druga pošiljka od još pet hiljada ruskih Sputnjik V vakcina, od ukupno 50 hiljada ugovorenih doza tog proizvođača.

U Crnu Goru u utorak je stigao drugi kontingent od dvije hiljade doza vakcina Sputnjik V, iz donacije Srbije. Kako je saopšteno iz Vlade, Crna Gora radi na proširivanju ugovora za još 200 hiljada ruskih vakcina. U toku su pregovori za kupovinu preko 200 hiljada doza Sinofarm i 150 hiljada Fajzer vakcina, kao i 84 hiljade doza Astra Zeneke.

Broj trenutno vakcinisanih osoba u Crnoj Gori iznosi 3793, prema podacima dostupnim na sajtu covidodgovor.me, preko kojeg je, takođe, moguća prijava za vakcinaciju.

U Crnoj Gori je trenutno aktivno 9099 slučajeva, a broj preminulih, od početka epidemije, iznosi 1122.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još