Utvrđena lista kandidata za Savjet RTCG

 Utvrđena lista kandidata za Savjet RTCG

Administrativni odbor utvrdio je Predloga liste za imenovanje članova Savjeta RTCG.

Za članove Savjeta RTCG predloženi su: Bojan Baća (predlog Univerziteteta Crne Gore), Žarko Mirković (predlog CANU-a), Naod Zorić (predlog nacionalnih ustanova kulture i NVO), Filip Lazović (predlog Unije poslodavaca), Veselin Drljević (predlozi NVO iz oblasti medija), Milica Špajak, Amina Murić, (predlozi NVO), Marijana Camović Veličković (predlog Unije slobodnih sindikata) i Predrag Marsenić (predlog Crnogorskog olimpijskog komiteta).

Za listu kandidata glasalo je osam članova odbora.

Članove Savjeta na osnovu predložene liste imenovaće Skupština CG.

Pravni spor oko PKCG i UPCG

Na sjedini Odbora se povela polemika oko pitanja da li su i PKCG i UPCG imali pravo da predlože kandidate za Savjet RTCG, prenosi portal Javnog servisa.

Predsjednik Odbora Milun Zogović je kazao da je do sada PKCG u Savjetu RTCG ima predstavnika, te da bi trebalo ovoga puta da glasaju samo o kandidatu UPCG.

Sa tim nijesu bili saglasni poslanici opozicije, koji su tražili da se o tom pitanju izjasni skupštinska stručna služba, što Zogović nije dozvolio.

Na kraju se glasalo samo o kandidatu UPCG Filipu Lazoviću, koji je dobio potrebnu podršku.

Zbog nastalog pravnog neslaganja poslanica DPS-a Daliborka Pejović je navela da ta partija neće glasati za konačnu listu kandidata za Savjet RTCG.

Poslanici opozicije su ocijenili da bi odluka većine na Administartivnom odboru mogla da ima pravne posljedice.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još