Uspješna saradnja Opštine Bar i Organizacije slijepih

 Uspješna saradnja Opštine Bar i Organizacije slijepih

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, organizovao je godišnji susret sa predsjednikom Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselinom Joketićem, sa kojim je razgovarao o saradnji lokalne uprave i udruženja u prethodnoj godini, ako i planovima za buduće aktivnosti.

Predsjednik Raičević je izrazio zadovoljstvo kontinuitetom ove tradicionalno dobre saradnje, koja je rezultirala brojnim zajedničkim aktivnostima realizovanim u prethodnom periodu. On je potvrdio da će lokalna uprava, kao i do sada, ulagati napore za poboljšanje uslova za život i kretanje slabovidih lica i imati puno razumijevanje za njihove potrebe.

Na sastanku je dogovoren nastavak radova na postavljanju najsavremenije zvučne signalizacije na raskrsnicama u Baru, koja slijepim i slabovidim osobama omogućava bezbjednije kretanje. Najavljeno je i da će zajednički potražiti najbolje rešenje za postavljanje taktilnih staza koje će omogućiti lakšu orijentaciju slijepim i slabovidim osobama u gradu. Natpisi na Brajevom pismu u zgradi opštine biće prilagođeni u odnosu na promjene u nazivima organa i službi.

Predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselin Joketić, izrazio je zadovoljstvo što je lokalna uprava od prethodnog susreta realizovala sve dogovorene aktivnosti. Pohvalio je i adaptaciju Građanskog biroa, gdje su postavljene taktilne staze i natpisi na Brajevom pismu i izgrađene pristupne rampe i šalter za osobe sa invaliditetom, a sve u skladu sa sugestijama Organizacije. Joketić je još jednom izrazio zahvalnost Opštini Bar na kontinuiranoj podršci i uputio poziv predsjedniku Opštine da posjeti njihovo udruženje.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još