URA: Borovinić-Bojović da odmah obezbijedi vakcine i medicinska sredstva

 URA: Borovinić-Bojović da odmah obezbijedi vakcine i medicinska sredstva

Foto: RTVNK

Iz Građanskog pokreta URA pozvali su danas novodolazeću ministarku zdravlja Jelenu Borovinić-Bojović da odmah nakon stupanja na tu funkciju obezbijedi novac sa računa za donacije NKT-a za nabavku neophodne medicinske zaštitne opreme i nabavku dodatnih doza vakcina protiv sezonskog gripa.

To zahtijevaju, jer ocjenjuju sramnim ponašanje tehničke Vlade i resornog odlazećeg ministra koji nijesu od 4. novembra odgovorili na zahtjev državne apotekarske ustanove „Montefarm“ za nabavku ovih medicinskih sredstava koje nedostaju javnom zdravstvu.

„To je i naličje njihove politike svih ovih godina. Beskrupulozni nehat prema građanima i potpuno urušavanje javnog zdravstvenog sistema. U epilogu potvrđuju sve ove stvari“, ocjenjuju iz URE.

Iz URE dodaju da na računu sada ima osam miliona eura a da je za nabavku ove opreme neophodno 1.64 milion i to za period od četiri mjeseca.

„Nedopustivo je da imamo građane sa hroničnim oboljenjima koji u domovima zdravlja nailaze na to da vakcina nema i da nemaju informacije kada će doći nove. Postupcima odlazeće Vlade svjesno se narušava javno zdravlje i pokazuje nemaran odnos prema građanima koji im je inače svojstven svih prethodnih nekoliko decenija. Sigurni smo da će ovaj problem moći da se riješi u najkraćem roku čim nova Vlada stupi na funkcije“, zaključuju iz URE.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja