Uhapšen čovjek koji je sa rogovima i kopljem upao u zgradu Kongresa

 Uhapšen čovjek koji je sa rogovima i kopljem upao u zgradu Kongresa

Džejk Andželi, koji sebe naziva “šamanom QAnona”, a koji je u srijedu fotografisan kako go do pojasa, noseći krznenu kapu sa rogovima, ofarbanim licem i kopljem stoji u zgradi Kongresa tokom protesta na Kapitolu je uhapšen i nalazi se u protvoru, navodi se u saopštenju američkog Ministarstvu pravde.

Džejkob Entoni Čensli, zvani Džejk Andželi iz Arizone, optužen je za upad i ostanak u zgradi ili na terenu bez legalnog ovlašćenja, i za nasilni ulazak i iz izgredničko ponašanje na tlu Kapitola, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Kako se navodi, Čensli je identifikovan kao čovjek koji je ušao u zgradu Kapitola noseći kapu sa rogovima, plašt od medveđe kože, crvenu, bijelu i plavu boju na licu i tamne pantalone.

“Ovaj pojedinac je nosio koplje, približno 6 stopa dužine, sa američkom zastavom vezanom odmah ispod oštrice”, navodi se u saopštenju.

Andželi se pojavio na više pro-Trampovih protesta u Finiksu, u Arizoni, a poznat je kao “šaman QAnona”, navodi se u izvještaju Si-Bi-Esa.

U prethodnom intervjuu za Republiku, Andželi je rekao da koristi šešir i da farba lice kako bi privukao pažnju i da bi mogao bolje da podijeli svoja uvjerenja o QAnonu.

“Sniježna grudva se kotrljala i samo je veća. Mi smo sada mejnstrim”, rekao je Andželi na skupu u februaru 2020. godine, navodi list.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još