Ugostitelji nakon sastanka u Ministarstvu zdravlja: Najvjerovatnije će već sjutra naši zahtjevi biti ispunjeni

 Ugostitelji nakon sastanka u Ministarstvu zdravlja: Najvjerovatnije će već sjutra naši zahtjevi biti ispunjeni

Foto: S. Jovanović

NVO Ugostitelji Crne Gore saopštili su da je jutros održan sastanak u Ministarstvu zdravlja, koji su inicirali čanovi upravnog odbora ovog udruženja, te ističu da su naišli na veliko razumijevanje i vjeruju da će najvjerovatnije već od sjutra njihovi zahtjevi biti usvojeni.

„Nakon dvočasovnog sastanka i pregovora dobili smo čvrsta obećanja da će već od sjutra biti usvojene sledeće mjere za Podgoricu i druge gradove gdje je do sad bilo moguće organizovati rad ugostiteljskih objekata samo u otvorenim baštama.

– radno vrijeme do 23 h

– 4 gosta za stolom unutra i vani

– catering/dostava do 24h

– eventualnim budućim zatvaranjima odluke će se donositi 48 sati unaprijed“, navode ugostitelji.

Takođe, oni navode da im je obećano da se, ukoliko dođe u nekom momentu do povećanja broja zaraženih, neće dovoditi u pitanje rad bašti.

„Od sledeće nedelje možemo očekivati da pored gore navedenih mjera odobre i puštanje muzike u lokalima. Takođe, iznesen je i predlog zajedničke kampanje sa ciljem podizanja svijesti o značaju vakcinacije“, navode u saopštenju.

Ističu da su u toku i intenzivni pregovori sa Ministarstvom ekonomskog razvoja, a u vezi moratorijuma na kredite zapošljenih u ugostiteljstvu, kao i smanjenju poreza i doprinosa koji bi išli u korist zapošljenih.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još