Ugostitelji Crne Gore: Na primorju fali radnika za sezonu, prioritet domaća radna snaga

 Ugostitelji Crne Gore: Na primorju fali radnika za sezonu, prioritet domaća radna snaga

NVO „Ugostitelji Crne Gore“ nastavila je kampanju zapošljavanja sezonskih radnika iz naše zemlje na primorju.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno.

„Kao što smo već ranije saopštili, našim članovima koji se u uslovima ekonomske krize koja još traje zbog pandemije korona virusa spremaju za glavnu turističku sezonu, situaciju dodatno otežava deficit radne snage. Zato prioritet želimo da damo našim sugrađanima da ovog ljeta rade i zarade.

Našu NVO kontaktirao je veliki broj ugostitelja koji još ne mogu da nađu domaću radnu snagu, kojima žele da daju prioritet umjesto stranaca. Zato želimo da podstaknemo i ohrabrimo sve koji traže sezonski posao da se prijave na e-mail crnagora@ugostitelji.me ili pozivom na broj 068/044-488, kako bi ovo ljeto iskoristili da svi zajedno zaradimo, svjesni udarca na naše budžete kako kućne, tako i državnog, zbog kraha glavne ljetnje sezone prošle godine.

Takođe, pozivamo i sve privrednike koji ne mogu da dođu do domaće radne snage da nam se jave i da pokušamo zajedno da dodjemo do zajedničkog rjesenja kako bi sto spremnije dočekali predstojeću ljetnju sezonu, od koje zavisi budućnost čitave zemlje.

Naš cilj je da tokom ljeta zaposlimo što više domaćih radnika i na taj način damo svoj doprinos smanjenu nezaposlenosti, boljem punjenju budzeta jer je privreda ta koja donosi novac za finansiranje zdravstvenog, obrazovnog i ostalog javnog sektora.“

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još