Udruženje „Plavi Jadran“ i čelnici AD Marine bez dogovora oko naplate veza , direktor se zaključao da izbjegne novinare

 Udruženje „Plavi Jadran“ i čelnici  AD Marine bez dogovora oko naplate veza , direktor se zaključao da izbjegne novinare

Članovi udruženja “Plavi Jadran”  iz Bara danas su se okupili ispred uprave AD Marine sa zahtjevom da im se ukine naplata veza  za period  kada nisu mogli da rade zbog epidemije korona virusa. Na kratko, primio ih je  direktor AD Marina Radovan Orlandić, ali sastanak je, prema riječima vlasnika taksi brodova, okončan bez konkretnog dogovora. Orlandić se zaključao u kancelariji državnog preduzeća da ne bi odgovorio na pitanja novinara o aktuelnoj problematici.

„Tražimo da se ukine naplata veza u barskoj Marini za turističke taksi brodove i ribarske kao što su to uradile luka Kotor i Budva. Nas u Baru „vrte“ godinu dana. Izvršni direktor Orlandić ide sa funkcije i danas mu je bilo važno samo da nas isprati. Rekao nam je doći će neko iz resornog ministarstva“, kazao je predsednik Udruženja  „Plavi Jadran“ Predrag Adžić.  .

Turistički brodovi 2020. godine nisu vozili zbog  pandemije korona virusa, a navode da im je neizvjesna i ovogodišnja sezona.

„AD Marini platili smo trećinu novca za usluge veza za 2020. Od države smo tražili pomoć. Iz ministarstva su, prema njihovim riječima, poslali obavještenje AD Marini , da se naše pitanje  riješi.  Ali  u ovom preduzeću kao da neće da to urade aktuelni direktor i njegov menadžment. Sve nešto izmišljaju, prebaciju“, kazao je predsednik Udruženja  „Plavi Jadran“.

Prema riječima Adžića, na nivou Crne Gore ovo udruženje ima 270 članova i „svi se susreću sa sličnim problemima“.

U Baru „Plavi Jadran“ ima 17 članova, vlasnika turističkih brodova.

-Na godišnjem nivou plaćamo od 1.300 do 2.000 eura u zavisnosti od dužine broda. Sporna je i ova godina. Ne znamo hoće li biti sezone. U haosu smo. Nismo se našli ni u jednom paketu Vlade za subvencije, pomoć i podršku ovoj djelatnosti. Angažuju nas i zovu kad treba da se učestvuje za spašavaje na moru, ako je zakrčenje drumskog saobraćaja, onda trebamo, ali kad nama treba pomoć- o nama se ne vodi računa“, kazao je Adžić.

Riječ „druge strane“ za novinare koji su pratili događaj ispred AD Marine nije bila moguća jer direktor Orlandić koristi elektronsku bravu na ulaznim vratima državnog preduzeća. Danas su ova vrata  zaključana za novinare koji su zainteresovani za aktuelnu problematiku u državnom preduzeću. Orlandić je vidio da su novinari ispred upravne zgrade AD Marina.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još