Učenici ekonomsko-ugostiteljske škole u posjeti Kancelariji za upravljanje projektima Opštine Bar

 Učenici ekonomsko-ugostiteljske škole u posjeti Kancelariji za upravljanje projektima Opštine Bar

Povodom obilježavanja sedmice u okviru koje je se proslavlja Dan Evrope, učenici JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar bili su gosti Službe predsjednika Opštine – Kancelarije za upravljanje projektima.

Šefica Kancelarije Ana Živanović i dr Marija Markoč, administratorka na projektima Kancelarije, prisutne su upoznale o međunarodnoj saradnji naše Opštine i o uspješnoj realizaciji projekata koji se finansiraju iz EU fondova.

„Tokom video prezentacije u maloj sali Opštine Bar, i uz priložene materijale i brošure, grupi od 16 srednjoškolaca su objašnjeni aspekti u sprovođenju projekata i predstavljena tri projekta: FORTITUDE – iz programa Interreg Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora, ECOVINEGOALS iz programa Adrion i nedavno završeni CROSS BORDER OL iz programa Interreg Italija-Albanija-Crna“, kazao je ovim povodom profesor Neđeljko Đurović.

Kroz ovakve edukativne forme, dodaje Đurović, mladi ljudi cjelishodno sagledavaju značaj evropskih integracija za dalji razvoj Crne Gore i pri tom se informišu o oblicima učešća lokalne zajednice.

„Zahvaljujući ovakvim, otvorenim kontaktima sa stručnim licima angažovanim na poslovima EU integracija, najbolje se uočavaju specifičnosti i izazovi ovog procesa“, zaključio je Đurović.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još