U toku pripreme za masovnu vakcinaciju u Baru, punktovi na dvije lokacije

 U toku pripreme za masovnu vakcinaciju u Baru, punktovi na dvije lokacije

U Domu zdravlja Bar intenzivno se radi na pripremama za masovnu vakcinaciju koja bi trebala da počne krajem aprila. Vakcinacija će se, kako je za Portal Bar najavila direktorica ZU Dom zdravlja Bar dr Branka Purlija obavljati u Gimnaziji „Niko Rolović“ i Hotelu „Princess“.

„Planirano je da se masovna vakcinacija obavlja na 12 punktova, tokom cijelog dana, te će biti angažovana 24 ljekara uz veliki broj medicinskih sestara“, naglasila je dr Purlija.

Ovu ustanovu je u četvrtak posjetio i dr Danilo Jokić, direktor Doma zdravlja Podgorica i koordinator domova zdravlja na nivou države, te su dogovorena i nađena rješenja za punktove za vakcinaciju. ZU Dom zdravlja Bar će, kako precizira dr Purlija, iz sopstvenih sredstava nabaviti značajan dio opreme.

„Obezbijedićemo pleksiglase, radne stolove, monitore, štampače…. Rukovodioci Hotela „Princess“ i Gimnazije „Niko Rolović“ izašli su nam u susret i sa velikim dijelom opreme“, navela je dr Purlija,

Ona je, u ime menadžmenta ZU Dom zdravlja Bar, izrazila veliku zahvalnost predstavnicima Hotela „Princess“ i Gimnazije „Niko Rolović“ na ustupanju prostora i obezbijeđivanju opreme, što će donijeti dobrobit svim građanima Bara.

Dr Purlija ističe da je preporuka da se mlađe osobe vakcinišu u Hotelu „Princess“, napomenuvši da se ulaziti sa strane koja gleda ka Šetalištu kralja Nikole.

Za mještane Ostrosa i Virpazara biće organizovan poseban termin za vakcinaciju.

„Tim ljekara i medicinskih sestara otići će tokom određenog vikenda i masovno vakcinisati mještane ovih krajeva barske opštine. O tačnim datumima javnost će biti blagovremeno obaviještena“, zaključila je dr Branka Purlija.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još