Danas gasimo svjetla na 60 minuta za spas planete

 Danas gasimo svjetla na 60 minuta za spas planete

NVO Green Home pozvao je građane, institucije i kompanije da se u subotu 27. marta, priključe kampanji „Sat za planetu“ i ugase svjetla na 60 minuta tamo gdje nijesu neophodna od 20:30 do 21:30 sat.

Kako obavještavaju, i ove godine NVO Green Home zajedno sa Svjetskim fondom za životnu sredinu (WWF) organizovaće kampanju „Sat za planetu“, kojom će još jednom ukazati na probleme u životnoj sredini, kao i na neophodnost hitnog reagovanja.

Kako ističu u ovoj NVO, slogan ovogodišnje kampanje je „Digni glas za prirodu“.

„Uputili smo poziv građanima, institucijama, opštinama, kao i velikim kompanijama, da nam se priključe u subotu 27. marta u terminu od 20:30 do 21:30, kada ćemo zajedno sa milionima ljudi širom svijeta podići glas za spas prirode. Usljed teške zdravstvene situacije i ove godine smo onemogućeni da organizujemo centralni događaj na otvorenom, međutim to nije razlog da u subotu ne budemo svi ujedinjeni i da simboličnim gašenjem svjetala na 60 minuta tamo gdje nam nijesu prijeko potrebna ukažemo na probleme klimatskih promjena i narušavanja stanja biodiverziteta“, navodi se u saopštenju.

Pandemija virusa COVID 19, kako dodaju, naučila nas je novim načinima življenja, usklađivanjem načina života sa prirodom možemo preduprijedili neke buduće pandemije i spriječiti njihove posljedice.

„U subotu 27. marta u terminu obilježavanja Sata za planetu na našim društvenim stranicama biće postavljen HERO video posvećen ovogodišnjem Satu za planetu. Koristimo priliku da pozovemo sve građane koji su u mogućnosti da podijele ovaj video i ukažu na važnost trenutka u kojem se nalazimo. Sat za planetu je globalni pokret koji se tradicionalno obilježava još od 2007. godine, kada su se u Sidneju ugasila svjetla na 60 minuta u znak protesta protiv zagađenja životne sredine“, podjećaju u NVO Green Home.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još