„U ovom mjesecu imali smo priliku da postanemo bolji vjernici, budimo ustrajni u dobrim djelima sve do narednog Ramazana“

 „U ovom mjesecu imali smo priliku da postanemo bolji vjernici, budimo ustrajni u dobrim djelima sve do narednog Ramazana“

Poruku povodom Ramazanskog Bajrama u ime Medžlisa Islamske zajednice Bar i u svoje ime svim muslimanima Bara, Crne Gore, dijaspore, kao i muslimanima širom svijeta, uputio je glavni imam barski Muidin Milaimi.

„Poštovani vjernici, draga braćo i cijenjene sestre, nakon sakrifice od mjesec dana, nakon truda i požrtvovanja u ovom mjesecu Ramazan i šerif, Allah dragi nas je počastio sa najvećim praznikom, Ramazanskim Bajramom. Prije nego uputim čestitku, želim da kažem da je ovaj mjesec zaista bio pun radosti, iako je i ovaj Ramazan bio pod posebnim uslovima Covida 19. Molimo dragog Alaha da nam otkloni ovu pošast i da se vratimo normalnoj organizaciji u svim ibadetima koje imamo. Nadamo se da će ovo, inšalah, biti zadnje i da ćemo u budućim Ramazanima biti mnogo slobodniji. Imali smo priliku u ovom mjesecu da postanemo bolji vjernici, da napunimo baterije ibadetima i da budemo ustrajni u dobrim djelima sve do narednog Ramazana. Nadamo se da će biti ispravan post svakome od nas“, zapisao je glavni barski imam.

On podsjeća da je Bajram prilika da vrernici pozovu onoga s kim, možda, danima, nedjeljama ili mjesecima nisu pričali.

„Taj ko bude prvi zvao nekoga, ili pošao na vrata i tražio oprost ili izvinjenje, taj će biti kod Allaha najodabraniji čovjek. Taj je znao zašto je postio cijeli mjesec. Onaj koji se još drži inata i prođe pored brata i ne priča, njegov post je sigurno pod velikim znakom pitanja. Dragi vjernici, koristim priliku da u ime Medžlisa Islamske zajednice Bar i u svoje ime svim muslimanima Bara, Crne Gore, te naše dijaspore, kao i muslimanima širom svijeta, od srca čestitam: Bajram šerif mubarek olsun! Neka je srećan Bajram!“, zaključuje se.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još