U Opštoj bolnici Bar preminulo dvoje Cetinjana

 U Opštoj bolnici Bar preminulo dvoje Cetinjana

Tomanović, Foto: jedro.bar

Dvoje pacijenata sa Cetinja, starosne dobi 86 i 82 godine, preminuli su u Opštoj bolnici u Baru od posledica Kovida-19. Ovo je jutros za Portal Bar potvrdio direktor Opšte bolnice dr Dragoslav Tomanović.
Na Covid odjeljenju u Baru trenutno se liječi 71 pacijent. Duži period oko dvije  trećine bolničkog kapaciteta ovog odjeljenja, koje ima 110 kreveta,  je popunjeno.
„Svi pacijenti su sa teškom  kliničkom slikom – obostranom upalom pluća.  Sedam  pacijenata je u jedinici intenzivnog liječenja,  dva na invazivnom resoiratoru, a tri  na neinvazivnoj ventilaciji“, kazao je za Portal Bar dr Tomanović.
Za poslednja 24 sata povećan je broj pregleda u ambulanti.
„Od juče u ambulanti je  pregledano 77 pacijenata sumnjivih na koronavirus. Hospitalizujemo pacijente sa teškim upalama pluća, a pacijenti sa blagim upalama simptomima su na kućnom liječenju. U poslednja 24 sata na ovom odjeljenju imamo  12 prijema i 15 otpusta“,
kazao je Tomanović.
On je još jednom istakao da se proteklog vikenda u gradu suočio sa poražavajućom slikom „dva svijeta“.
„Dok se u bolnici svi zaraženi bore za život i vazduh, kada sam izašao vani, vidio sam puno ljudi u gradu, na šetalistu, koji se ne pridržavaju osnovnih mjera o distanci i nošenju maski. Krajnje je vrijeme da shvatimo ozbiljnost situacije“, istakao je dr Tomanović.

Iz Opšte bolnice apeluju na poštovanje mera NKT-a, obavezno držanje fizičke distance, nošenje maske…

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja