U Opštini Bar potpisani ugovori za finansiranje projekata NVO

 U Opštini Bar potpisani ugovori za finansiranje projekata NVO

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević potpisao je sa predstavnicima nevladinih organizacija ugovore za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija za 2020. godinu.

Ugovori su potpisani sa 12 organizacija koje su prijavile projekte putem Javnog konkursa za raspodjelu sredstava NVO-ima, sa 9 organizacija koje imaju poseban status za opštinu Bar za finansiranje njihovih programa rada i sa NVU „Žene Bara“ za projekat „Narodna kuhinja“.

Predsjednik Opštine Bar potvrdio je podršku lokalne uprave radu nevladinih organizacija.

„Nastojali smo da kroz pravce djelovanja i definicije samog konkursa usmjerimo pažnju na očuvanje životne sredine, zaštitu ljudskih i manjinskih prava, zaštitu prava djece, i da ranjive kategorije budu obuhvaćene ovim programom. Sredstva koja smo opredijelili za realizaciju projekata i programa NVO su nešto manje od 67.000€, dok je za program rada nevladinog udruženja „Žene Bara“, kao posebna budžetska stavka  podržan i ove godine sa 15.000€“, kazao je Raičević.

On je istakao da očekuje skoru realizaciju podržanih projekata, kako bi svi na nivou lokalne uprave mogli da koriste njihove benefite. Raičević je naglasio da će lokalna uprava uvijek podržavati saradnju sa nevladinim organizacijama u cilju stvaranja prosperitetnog društva, i poželio uspješnu realizaciju aktivnosti.

Organizacije koje su ostvarile finansijsku podršku Opštine Bar za realizaciju projekata i programa za 2020. godinu su: Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj, Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Luka Bar“, NVO Društvo roditelja djece sa posebnim potrebama, NVO Adria, Udruženje paraplegičara, Organizacija gluvih i nagluvih, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti „Plavi krug, Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Željeznička stanica“ Bar, NVO Organizacija civilnih invalida rata za Bar i Ulcinj, NVO Gradionica, NVO Bubulj, Izviđači „24. novembar“, NVO Manoveki, NVO Nota, Eduko Plus, Jadranski horizonti, NVO Janus, Sportski talentat, Zora, Pod spile „74“, NVO Zvuci klasike i NVU Žene Bara.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja