U nedjelju humanitarni turnir u basketu za pomoć Šejli Beharović

 U nedjelju humanitarni turnir u basketu za pomoć Šejli Beharović

Humanitarni turnir u basketu, za pomoć Šejli Beharović, održaće se u Makedonskom naselju u Baru, u nedjelju, 30. maja, saopšteno je na Instagram stranici organizatora @mkd.kos .

Cijena učešća jedne ekipe, koja broji 3 + 1 članova, iznosi 15 eura, a prijave se vrše putem Instagram stranice organizatora. Sav sakupljeni novac biće doniran za liječenje naše sugrađanke.

„Uz to, za gledaoce i sve ljude koji žele da doniraju biće postavljena dodatna kutija. Takođe, igrači i gledaoci imaće mogućnost da se osvježe piće, od čije prodaje će kompletna zarada biti data za Šejlino liječenje. Ocim putem pozivamo sve privredne subjekte i ljude dobre volje da pomognu u prikupljanju što više sredstava. Igrajmo za Šejlu koja igra najvažniju utakmicu života!“, saopštili su organizatori.

Naša dvadesetogodišnja sugrađanka Šejla Beharović rođena je sa primarnom plućnom hipertenzijom i smetanjama na srcu. Kao dijete oprelisala je srce i nogu na kojoj ima protezu. Zbog trenutne situacije, koja je unazad godinu dana zahvatila cijelij svijet, Šejla nije mogla redovno da posjećuje doktora i da se redovno liječi i njeno stanje se pogoršala. Trenutno ima uvećanu desnu komoru srca i da bi nastavila liječenje van Crne Gore potrebno joj je 20 hiljada eura, što njena samohrana i nezaposlena majka ne može da priušti.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još