U mom resoru struka će biti ispred politike

 U mom resoru struka će biti ispred politike

Neće se gaziti struka zbog stranačkih ili bilo kakvih drugih ciljeva, neće napredovati nestručni i poslušni, već oni koji pokažu znanje i predanost poslu, poručila je dr Vesna Bratić, budući ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta.

U intervjuu za Dan je ocijenila da je izbor, kako kaže, prve demokratske vlade „veoma velika stvar i čini mi izuzetnu čast da budem među ljudima, na čelu sa profesorom (Zdravkom) Krivokapićem, koji iskreno žele da daju sve od sebe kako bismo naše društvo, iz ambisa u kojem je bilo, pokrenuli u dobrom pravcu“.

„Do prije samo nekoliko mjeseci imali smo jednu užasnu atmosferu straha, mržnje, prijetnji progonom, hapšenja… Režim je bio u ratu protiv sopstvenog naroda, protiv Crkve, protiv svog nasljeđa, protiv slobode. Na svima nama koji smo pružali otpor tom užasu sad je odgovornost da izgradimo bolje društvo“, rekla je Bratić.

Ako njenom timu i njoj budu povjerene oblasti prosvjete, kulture, nauke i sporta, imaće, kaže, mnogo posla i mnogo ciljeva.

„Najprije se moramo suočiti sa svim problemima koje donosi pandemija i u koordinaciji sa ostalim resorima tražiti modele da svaku od tih oblasti sačuvamo, pa i razvijamo u sadašnjim teškim okolnostima. Brojne su posljedice pandemije, neke svi vidimo i osjećamo, a nekih ćemo tek postajati svjesni“, istakla je ona.

Budući da je, kako kaže, zaokupljena konsultacijama, planiranjem rada i okupljanjem tima, nije u potpunosti ispratila komentare u medijima na njen račun koji je, dodaje, „i nijesu i jesu iznenadili“.

„Nije, valjda, ni za koga čudno što oni koji su naše društvo uništavali decenijama neće lako da se povuku, i što se trude da drekom i prljavštinom skrenu pažnju sa svega što su radili, pa i sa cvoje odgovornosti. Donekle me jeste iznenadilo dokle su sve spremni da idu i čime su sve spremni da se služe. Neka im služi na čast, vjerujem da će se jednom stidjeti i toga šta sada rade. Ipak, koliko sam uspjela da vidim, osim poznatog i očekivanog repertoara podvala i uvreda, kao kandidatu mi nije upućen nijedan ozbiljan prigovor. Naročito nije niko problematizovao moju stručnost niti integritet. To doživljavam, ipak, kao kompliment, makar što je dat na ne previše dostojan način“, kaže Bratić.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja