U krivolovu zatečeni radnici Aerodroma, tužiteljka odlučila da nema elemenata krivičnog djela

 U krivolovu zatečeni radnici Aerodroma, tužiteljka odlučila da nema elemenata krivičnog djela

Nadzornici Nacionalnog parka Skadarsko jezero su sinoć, vršeći svoje redovne dužnosti na lokalitetu Podhum, zatekli u krivolovu Dražena Prenkića i Živka Lazovića, radnika obezbjeđenja Aerodroma Crne Gore, saopšteno je iz JP Nacionalni parkovi Crne Gore.

Tužiteljka Ivana Petrušić-Vukašević, navodi se u saopštenju, odlučila je da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela, uprkos činjenici da su u čamcima zatečeni akumulatori, pregovarač i sonde kojima se vrši krivično djelo, pa je Prenkića i Lazovića oslobodila krivične odgovornosti, što znači da će im sredstva za krivično djelo biti vraćena.

Iz Nacionalnih parkova kažu kako današnji slučaj nudi još jedan dokaz njihovih tvrdnji da tužilaštvo mora biti iz korijena promijenjeno kako bi konačno počelo da štiti državu i njenu imovinu.

„Danas je svima jasno o čemu je ovdje riječ – naše napore da zaštitimo Skadarsko jezero i izgrednike privedemo pravdi u kontinuitetu opstruiše tužilačko-krivolovačka koalicija, čijem se djelovanju se već jednom mora stati na kraj“, navode iz JPNPCG.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još