U Domu zdravlja Bar danas počinje vakcinacija lica zaposlenih u medijima

 U Domu zdravlja Bar danas počinje vakcinacija lica zaposlenih u medijima

Vakcinacija lica zaposlenih u medijima počinje danas u Domu zdravlja Bar, najavila je za Portal Bar specijalista epidemiologije, dr Ljiljana Jovićević. Vakcinacija će se, kako ističe, sprovoditi vakcinom Astra Zeneca.

„Uslov za vakcinaciju je posjedovanje legitimacije ili bilo kog dokaza o radnom angažmanu. Za vakcinaciju se mogu prijaviti i frilenseri, kojima je kao dokaz dovoljno da pokažu tekst, prilog ili sličnu novinsku objavu čiji su autor“, precizirala je dr Jovićević.

Prilikom sprovođenja vakcinacije vodiće se, kako ističe, računa o poštovanju preventivnih mjera.

„Tu prvenstveno mislim na održavanje distance i obavezno nošenje maske. Vakcinacija će se sprovoditi vakcinom COVID-19 Vaccine Astra Zeneca“, navela je dr Jovićević.

Ona je podsjetila da je Ministrastvo zdravlja Crne Gore 29. marta donijelo odluku kojom je utvrđena dopuna ciljnih populacija za vakcinaciju COVID-19.

„Ovom odlukom, pored ranije utvrđenih prioritentnih grupa, vakcinacija postaje dostupna nizu profesija koje u obavljanju redovnih radnih zadataka dolaze u neposredni kontakt sa većim brojem ljudi, što predstavlja visok epidemiološki rizik za prenošenje infekcije COVID-19“, pojašnjava epidemiološkinja u barskom Domu zdravlja.

„Nova odluka resornog ministarstva odnosi se na zaposlene u Upravi policije, Vojsci Crne Gore, pomorce, zaposlene u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja, srednjeg opšteg obrazovanja, stručnog obrazovanja, vaspitanja i obrazovanja lica sa posebnim potrebama i obrazovanja odraslih, kao i u ustanovama visokog obrazovanja, zaposlene u medijima, kao i zaposlene u državnim organima, organima državne uprave, organima uprave, organima lokalne samouprave, državnim agencijama, državnim fondovima i drugim nosiocima javnih ovlašćenja u kojima se neposredno pružaju usluge građanima (pravna lica kojima su preneseni, odnosno povjereni poslovi državne uprave)“, zaključila je dr Ljiljana Jovićević.

Pročitajte još