U Baru sjutra dan žalosti

 U Baru sjutra dan žalosti

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević proglasio je 22. mart za dan žalosti za preminule od posljedica koronavirusa na teritoriji opštine Bar i podržao inicijativu za proglašenje Dana nacionalnog sjećanja na preminule od posljedica koronavirusa u Crnoj Gori.

„Obilježavanjem dana sjećanja na sve koji su izgubili živote uslijed razarajućeg dejstva novog koronavirusa pokazujemo dužan pijetet svim žrtvama čiji je prerani odlazak bolan i nenadoknadiv gubitak ne samo za porodice, već za grad u cjelini i čitavo društvo“, saopštio je Raičević.

Podržavajući inicijativu Predsjednika Crne Gore, obilježavanjem dana žalosti na teritoriji barske opštine, Bar, kako dodaje predsjednik Opštine Bar, pokazuje poštovanje za sve preminule u Crnoj Gori, i još jednom upućuje izraze dubokog saosjećanja sa porodicama preminulih.

„Dan uoči 22. marta, kada je u Crnoj Gori zabilježen prvi smrtni slučaj od posljedica koronavirusa, Bar je izgubio 124 svoja stanovnika, a Crna Gora 1194 građana“, napominje Raičević.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Bar, javnim preduzećima čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na teritoriji barske opštine. Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode danu žalosti. Lokalni javni emiter Radio Bar će svoj program prilagoditi obilježavanju dana žalosti, emitovanjem programa koji po svojoj prirodi odgovara obilježavanju ovog dana.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još