U barsku luku uplovio kruzer „Norwegian Jade“ (Foto/Video)

 U barsku luku uplovio kruzer „Norwegian Jade“ (Foto/Video)

Foto: jedro.bar

Kruzer „NCL Norwegian Jade“ uplovio je u barsku luku jutros, oko osam časova. „NCL Jade“, koji plovi pod zastavom Bahama, ostaće na vezu Port od Adria u raspremi sve do početka komercijalnih krstarenja sa putnicima.

Foto: B. Dabić

Dolazak ovog kruzera ugovoren je preko kompanije „Allegra“.

Foto: Portal Bar

„NCL Jade“ izgrađen je 2006. godine, dug je 294, a širok 38 metara. Prima više od hiljadu članova posade, i skoro dvije i po hiljade putnika. Njegova izgradnja koštala je 390 miliona dolara.

Video: Čitalac Portala Bar

Podsjetimo, prema novim mjerama u cilju širenja koronavirusa, koje su predstavljene juče, dozvoljen je ulazak kruzerima u Crnu Goru i izlazak turista sa kruzera, pod određenim uslovima.

VIDEO: Čitalac Portala Bar
Foto: Čitalac Portala Bar

„Uslov za ulazak stranaca su negativan PCR test koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 sata ili uz pozitivan rezultat serološkog testa – antitijela klase IgG, koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 30 dana ili uz dokaz da su najmanje sedam dana prije ulaska u Crnu Goru vakcinisani sa drugom dozom vakcine protiv novog koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove“, precizira se.

Foto: Čitalac Portala Bar
Video: Čitalac Portala Bar

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još