U barskom Domu zdravlja vakcinisana 53 zaposlena

 U barskom Domu zdravlja vakcinisana 53 zaposlena

Foto: Portal Bar

U odsjeku za epidemiologiju Higijensko-epidemiološke službe ZU Dom zdravlja Bar do danas su vakcinisana ukupno 53 zaposlena u ovoj ustanovi, kazala je za Portal Bar specijalista epidemiologije, dr sci. med. Ljiljana Jovićević.

„ZU Dom zdravlja Bar je u skladu sa Nacionalnom strategijom za uvođenje, distribuciju i primjenu Covid 19 vakcina započeo 23.02.2021.sa vakcinacijom protiv infekcije novim korona virusom. Među vakcinisanima su, pored medicinskih radnika, i nemedicinski radnici, konkretno zaposleni na održavanju higijene u COVID ambulantama i jedinici za sanitetski prevoz“, kazala je Jovićević.

Za vakcinaciju u ovoj ustanovi građani se mogu za sada prijaviti preko internet stranice covidodgovor.me.

„Na ovoj platformi, u dijelu Imunizacija, građani popunjavam upitnika mogu iskazati interesovanje za vakcinaciju protiv infekcije novim koronavirusom. Da bi se popunio upitnik i iskazala zainteresovanost za vakcinaciju, nije neophodno biti osiguranik Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore“, kazala je dr Jovićević.

Putem pomenutog sajta, na državnom nivou, za sada je stiglo više od 26 hiljada prijava. Prema dosadašnjim najavama cjelokupan proces imunizacije trebao bi biti završen za oko tri mjeseca. Prve doze vakcina u Crnu Goru stigle su sredinom prošlog mjeseca, a očekuju se isporuke od još četiri proizvođača.

Prema posljednjim podacima IJZ, u Baru je trenutno aktivno 427 slučaja, a juče su registrovana tri smrtna slučaja i 49 novooboljelih.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još