U Bar se vratio kruzer “Norwegian Spirit“ i ostaje u raspremi 91 dan

 U Bar se vratio kruzer “Norwegian Spirit“ i ostaje u  raspremi 91 dan

Foto: B.Dabić

Kruzer “Norwegian Spirit“ vratio se jutros u luku Bar nakon šest dana i ponovo počinje raspremu na gatu Port of Adria u trajanju od 91 dan. Na osnovu zahtjeva brodara Lučka kapetanija Bar izdala je  prethodnu saglasnost kojom  PoA  odobrava raspremu broda, saznaje Portal Bar.

Povratak kruzera u raspremu na gat PoA je potvrda je da su zadovoljni uslovima koje imaju u Baru.

Podsjetimo, kruzer “Norwegian Spirit“ je isplovio 9.januara iz barske luke I u međuvremenu na Sicijiliji je tankovao gorivo. Na ovom kruzeru je 1.114 članova posade.

Nakon što je 9.janura kruzer napustio luku Bar u javnosti se pojavila informacija da “zbog nespremnosti Direktorata za vanredne situacije MUP-a da izda formalnu saglasnost za snabdijevanje tog broda gorivom direktno iz autocisterni dok boravi na vezu na operativnoj obali u dijelu luke Bar, kruzer “Norwegian Spirit“ prekinuo je prošlog vikenda raspremu u Crnoj Gori. Time je Crna Gora i dio njene privrede izgubio priliku da samo od tog broda, do aprila mjeseca koliko je bilo prvobitno planirano da „Norwegian Spirit“ ostane u Crnoj Gori, prihoduje između pet i šest miliona eura”.

 Iz Dikrektorata su saopštili da zbog važećih zakonskih propisa nisu mogli izaći u susrt vlasniku kruzera da se tom brodu dozvoli uzumanje goriva direktno iz autocisterni dok boravi na vezu na operativnoj obali PoA u akvatorujumu luke Bar.

“Norwegian Spirit“, brod od 75.904 bruto tone, pripada američko-norveškoj kompaniji Norwegian Cruise Line (NCL) i u Bar je uplovio 24. novembra stigavši iz italijanske luke Brindizi.

Kruzer je  dug 269 i širok 32,3 metra  u Baru se jutros  vezao na gat 2 kompanije “Port of Adria“.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja