U akciji u Kotoru uhapšeni Slobodan Kašćelan i njegovi saradnici; Abazović: Ovo je najveći uspjeh naše policije u posljednjih deset godina

 U akciji u Kotoru uhapšeni Slobodan Kašćelan i njegovi saradnici; Abazović: Ovo je najveći uspjeh naše policije u posljednjih deset godina

Policija je sinoć u Kotoru sprovela akciju u kojoj su uhapšeni navodni vođa „kavačkog klana“ Slobodan Kašćelan i dvojica njegovih saradnika, od kojih je jedan iz Herceg Novog, saznaje nezvanično Dan iz više izvora. Ovu informaciju potvrdio je i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Hapšenje su izvele pojačane policijske snage, a Centar bezbjednosti Kotor bio je okružen naoružanim policajcima.

Iz Uprave policije su saopštili da preduzimaju planske aktivnosti usmjerene prema kriminalnim grupama.

Kako je objavljeno na Tviter nalogu Uprave policije, uhapšeno je više osoba.

„Aktivnosti su u toku“, saopšteno je ranije danas iz Uprave policije.

Iz policije Danu je rečeno da se radi o tajnoj istrazi i da ne mogu iznositi detalje kako je ne bi narušili.

Vijeće podgoričkog Višeg suda prihvatilo je krajem 2019. godine ponuđeno jemstvo u nekretninama vrijednosti 444.000 eura i 5000 u novcu za Slobodana Kašćelana, koji se po pravosnažnosti ovog rješenja našao na slobodi.

Njegovi bliski srodnici garantovali su imovinom da će na taj način biti obezbijeđeno njegovo prisustvo u daljem toku postupka koji se vodi pred vijećem sudije Dragoja Jovića.

Specijalni tim i pripadnici novog odsjeka u Upravi policije izvršili su i 28. marta pretrese vođa „kavačkog klana“.

Akcija je izvedena na osnovu informacija da se više pripadnika tog klana sastalo sa Radojem Zvicerom. Policija je odmah nakon dojave blokirala jedno kotorsko naselje kako bi preventivno djelovala i spriječila eventualno izvršenje krivičnog djela.

Novinaru Dana koji je tada bi na licu mjesta inspektori nisu željeli da daju bilo kakvu informaciju u vezi sa pretresima, uz obrazloženje da nemaju takva ovlašćenja.

Danu je i tada iz policije rečeno da se radi o tajnoj istrazi i da zbog toga ne mogu da daju više informacija.

Uprkos čestim obračunima, vođe rivalskih klanova Jovan Vukotić i Zvicer, a do sinoć i Kašćelan, nalaze se na slobodi.h

Abazović: Najveći uspjeh crnogorske policije u posljednjih deset godina je hapšenje Kašćelana

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović potvrdio je da je uhapšen navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana i dodao da je to najveći uspjeh crnogorske policije u posljednjih deset godina.

Abazović je pozdravio akciju policije i kazao da je to najveći uspjeh, jer je kako ističe, riječ o kriminalnim grupama koje imaju regionalni značaj, prenosi portal RTCG. 

“Moje čestitke nastavljamo i dalje. Ruka pravde je krenula”, saopštio je Abazović novinarima nakon konferencije Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Tvrdi da, ako ne bude opstrukcija, da će se Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom.

“Obećali smo građanima da mafija neće vladati Crnom Gorom i to se ostvaruje”, kazao je Abazović i dodao da ako ih neko ne spriječi u tome – to će i biti činjenica.

Abazović je naveo da je nova Vlada obećala da će borba protiv organizovanog kriminala biti prioritet. Nije žalio da otkriva detalje akcije.

“Ja ne bih žalio da ulazim u detalje, jer akcija nije zvaršena”, kazao je Abazović.

Ističe i da je ovo tek početak, jer kako dodaje, ruka pravde do tih ljudi do sada nije stizala.

“Akcija se nastavlja u narednim satima i danima, imaćemo jasniju sliku oko značaja slučaja”, kazao je Abazović.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još