Tužiteljka krije identitet nasilnika i navodi “radi se o privatnoj stvari”

 Tužiteljka krije identitet nasilnika i navodi “radi se o privatnoj stvari”

Iako je nosilac funkcije gonjenja učinilaca krivičnih djela, tužiteljka Osnovnog državog tužilaštva Bar Bisera  Hajdarpašić krije identitet osobe koja je nekoliko sati vršila nasilje nad njom.  

-Nemam šta da izjavim za medije, jer se radi o apsolutno privatnoj stvari, a ne o mom profesionalnom djelovanju i dužnosti, pa tražim od Vas da to poštujete, kazala je tužiteljka  Hajdarpašić za Portal Bar .

Tužiteljka Hajdarpašić nasilje je doživjela  u stanu, prošle sedmice u noćnim satima. Povrede je konstatovao ljekar tokom pregleda na koji je pošla. Ljekari su  dužni da slučaj prijave policiji, što su i uradili. Za sada tužiteljka nije podnijela prijavu protiv nasilnika.

Nema opravdanja ni za jedan vid nasilja, ali incident otvara  pitanje – je li tužiteljka  prekršila  kodeks tužilačke etike.

“Državni tužioci kao nosioci funkcije gonjenja učinilaca krivičnih djela i drugih zakonom propisanih kažnjivih djela koja se gone po službenoj dužnosti, imaju visoku odgovornost za poštovanje i sprovođenje Ustava i zakona, zaštitu prava i sloboda ljudi, vladavinu prava i izgrađivanje pravne države”- Kodeks tužilače etike.

Na pitanje,  da li joj je  povrede nanijela osoba koja nije član zajedničkog domaćinstva, tužiteljka nije bila voljna odgovoriti.

Podsjetimo,tokom trajanja epidemije koronavirusa  na snazi su mjere koje bi trebale važiti za sve građane, pa i  tužitelje.

Policijski čas u Crnoj Gori na snazi je od 21 sat. Takođe, zabranjeno je okupljanje u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Inspektori  CB Bar su obavili razgovor sa tužiteljkom, i prema našim  saznanjima policija je formirala predmet i dostavila nadležnom tužilaštvu- ODT Bar.

Saznajemo da je tužiteljka navela da je nasilje počelo u 22 sata i prema njenim riječima trajalo  nekoliko sati.

Rukovodilac ODT Bar tužilac Radovan Đurišić potvrdio je da  su primili spise predmeta koje su prosledili Višem državnom tužilaštvu uz zahtjev da se odredi drugo tužilaštvo za postupanje jer je oštećena zaposlena u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar.

-Tražili smo da se ODT Bar izuzme iz postupanja u ovom predmetu, kazao je tužilac Đurišić.

Tužiteljka Hajdarpašić je na funkciji   u  Osnovnom državnom tužilaštvu Bar od decembra 2019. godine.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još