Tužilaštvo će utvrditi ima li elemenata krivičnog djela u liječenju oboljelih od Covida

 Tužilaštvo će utvrditi ima li elemenata krivičnog djela u liječenju oboljelih od Covida

Osnovno državno tužilaštvo dalo je nalog policiji da prikupi obavještenja vezano za navode porodica preminulih pacijenata u Opštoj bolnici Bar od posledica koronavirusa. Za Portal Bar ovo je danas potvrdio rukovodilac Osnovog državnog tužilaštva  Bar, tužilac  Radovan Đurišić.

Nakon prikupljenih obavještenja, tužilaštvo će utvrditi  ima li elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima  po službenoj dužnosti. Državno tužilaštvo će procesuirati u zakonskom postupku svako lice, ukoliko utvrdi da u njegovim radnjama ima elemenata nekog krivičnog djela, kazao je tužilac Đurišić.

Podsjetimo, na protestu koji je održan juče ispred Opšte bolnice Bar porodice su istakle da očekuju da će nadležno državno tužilaštvo, po službenoj dužnosti, formirati  krivični predmet radi utvrđivanja odgovornosti i eventualnih propusta u liječenju oboljelih od Covid 19 koji su preminuli u Opštoj bolnici Bar. Članovi porodica preminulih, mišljenja su da veliku odgovornost snosi menadžment Opšte bolnice Bar, prethodni čelnici Ministarstva zdravlja i inspekcije “koje nisu dobro obavile svoj posao”.

Menadžmentu Opšte bolnice Bar, nadležnim ministarstvima, i novoformiranom NKT-u- porodice će, kako su kazali,  uputiti dopis u kome traže odgovore na brojna pitanja. Porodice preminulih odgovore očekuju do sljedeće srijede kada su najavili ponovno okupljanje.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još