Turistički vaučer iskoristilo oko 1.000 radnika

 Turistički vaučer iskoristilo oko 1.000 radnika

Turistički vaučer koji se dodjeljuje Vladinim paketom mjera podrške, do sada je iskoristilo oko 1.000 zdravstvenih, prosvjetnih ili socijalnih radnika, što je preko 200.000 eura realizovanih vaučera, kazao je osnivač Oykos Development-a Filip Anđelić.

Predstavnik Ministarstva ekonomskog razvoja Nikola Ražnatović je u Jutarnjem programu kazao da se na javnom pozivu koji je trajao od početka februara, do 20. marta prijavilo se preko 556 izdavaoca privatnog smještaja.

“Izabrano je 429 izdavaoca kod kojih će zdravstveni radnici moći da iskoriste vaučer koji su dobili putem SMS poruke”, kazao je on.

Vladinim paketom prosvjetnim, zdravstvenim i socijalnim radnicima namijenjeno je 25.000 jednokratnih vaučera u vrijednosti do 200 eura.

“Do sada je svoj vaučer iskoristilo oko 1.000 osoba, tako da sada preko platforme imamo preko 200.000 realizovanih vaučera i rezervacije su još u toku”, kazao je osnivač Oykos Development-aFilip Anđelić.

Ražatović je kazao da ukoliko neko od zaposlenih nije dobio SMS poruku ili ima problem prilikom ulaska na platformu može da se javi na mail adresu MEK.

“Samo je potrebo da pošalju mail i kolege će im pomoći da riješe problem”, istakao je on.

Objasnio je način korišćenja vaučera-  

“U slučaju da cijena pređe 200 eura dobitnici vačera sami će snositi trošak koji premašuje dogovorenu cijenu”, kazao je Ražnatović.

Rezervacija se najvjerovatnije ne može promijeniti.

“Jedino ako ugostitelj pristane da poništi rezervaciju, to se može učiniti”, kazao je Anđelić.

Vaučeri se mogu iskoristiti do kraja godine.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još