Turistička ponuda Bara sa uspjehom predstavljena na sajmu turizma “MITT” u Moskvi

 Turistička ponuda Bara sa uspjehom predstavljena na sajmu turizma “MITT” u Moskvi

Turistička ponuda opštine Bar je sa uspjehom predstavljena na sajmu turizma “MITT 2021” koji se održao u periodu od 16. do 18. marta u Moskvi, a na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Ovo je prvi sajam turizma koji se održao “uživo” i kao što je i očekivano nastup se realizovao pod specifičnim uslovima i mjerama. U odnosu na prethodna izdanja bilo je značajno manje izlagača, ali i posjetilaca koji su se uglavnom interesovali za pasivni odmor na plažama, ponudu smještaja, gastronomiju, kulturu, aktivni i vjerski turizam i dr.

Tokom sajma održani su sastanci sa predstavnicima medija među kojima su bili Profi Travel – popularna online praltforma za edukaciju turoperatora i turističkih agencija (170 hiljada posjetilaca mjesečno), TTG i Interfax – poslovni turistički portali sa aktuelnim informacijama iz oblasti turizma (445 hiljada posjetilaca mjesečno), Tonkosti Turizma – portal namijenjen turistima o najpopularnijim destinacijama sa 1,9 miliona posjetilaca mjesečno, Votpusk i Euromag – portali namijenjen turističkoj industriji sa opisom destinacija, revizijama i informacijama o punudi (300 hiljada posjetilaca mjesečno), 100 dorog – najstariji portal na ruskom tržištu o informacijama za turiste sa oko 77 hiljada posjeta mjesečno.

Među predstavnicima medija vladalo je veliko interesovanje za ponudu naše opštine, a poseban akcenat je stavljen na ljetnju turističku sezonu, uslove pod kojima će se odvijati, gastronomiju i kulturu, ali i avio povezanost sa Crnom Gorom. Rezultat ovih sastanaka su i određene afirmativne objave o turističkoj ponudi opštine Bar u Profi Travel, Rata news, TTG Russia, Votpusk, Tonkosti, Euromag, Tury, Geozet, Saletour, a u narednom periodu se očekuju i druge.

Turistička organizacija Bar planira u narednom periodu nastavak promotivnih aktivnosti na ovom tržištu, prije svega kroz organizaciju studijskih posjeta predstavnika medija.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još