Tri pacijenta, dva iz Ulcinja i jedan iz Bara, preminuli u barskoj bolnici

 Tri pacijenta, dva iz Ulcinja i jedan iz Bara, preminuli u barskoj bolnici

Foto: Biljana Dabić

Epidemija koronavirusa u Crnoj Gori ne jenjava. U Opštoj bolnici Bar u posljednja 24 sata od posljedica Kovid-19 preminula su tri pacijenta, dvojica iz Ulcinja (1938.godište i 1941.). a pacijent iz Bara 1953. godište.

Direktor Opšte bolnice Bar dr Dragoslav Tomanović kazao je jutros za Portal Bar da se  na Covid odeljenju u Baru liječi 65 pacijenata, od kojih je pet u jedinici intenzivnog liječenja i to jedan pacijenta su na invazivnom respiratoru, a četiri na neinvazivnoj ventilaciji. U posljednja 24 sata na ovom odjeljenju je bilo pet prijema i 13 otpusta.
U ambulanti je od juče pregledano 58 pacijenata sumnjivih na koronavirus. 

„Opšta bolnica Bar i dalje je regionalni Covid centar za Primorje, za najteže pacijente“, kazao je dr Tomanović, dodajući da je danima više oko 70 % kapaciteta Infektivnog odjeljenja popunjeno i to sa pacijentima koji imaju tešku kliničku sliku, obostrane upale pluća.

Osam mjeseci od početka epidemije izazvane koronavirusom Opšta bolnica Bar je regionalni Kovid centar za Primorje. S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u Crnoj Gori i povećan broj inficiranih, Krizni mecicinski štab donio je prošle sedmice odluku da se pacijenti sa Primorja mogu liječiti u Opštim bolnicama u Kotoru i Cetinju, koje su, takođe, COVID bolnice. 

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja