Traže povećanje broja članova u skupštinskim odborima sa 11 na 13

 Traže povećanje broja članova u skupštinskim odborima sa 11 na 13

Poslanički klubovi nove parlamentarne većine uputili su inicijativu Administrativnom odboru da se poveća broj članova u skupštinskim odborima sa 11 na 13, rečeno je nezvanično Pobjedi u tom tijelu.

Inicijativu su podnijeli klubovi poslanika „Demokratski front – NSD, DNP, UCG, RP“, „Demokrate – Demos – Mir je naša nacija“, „Demokratski front – PZP“, Socijalistička narodna partija Crne Gore i „Crno na bijelo“, kako bi svi poslanički klubovi mogli biti zastupljeni u radnim tijelima. Odbor će o njoj raspravljati na sjednici u utorak, 17. oktobra.

DPS će, kako nam je nezvanično rečeno, najvjerovatnije predložiti kandidata za zamjenika predsjednika Administrativnog odbora. Prema ranijim nezvaničnim najavama, to mjesto bi moglo pripasti bivšem šefu Odbora Luiđu Škrelji. Odbor je trebalo na prošloj sjednici, koja je ujedno bila i prva, da izabere zamjenika predsjednika, ali zbog odsustva dijela članova ta tačka dnevnog reda je odgođena.

Na dnevnom redu sjednice u utorak biće pokretanje postupka za imenovanje devet članova Državne izborne komisije. Odbor bi, kako je planirano, trebalo da uputi ponovni javni poziv. Upućivanje ponovnog javnog poziva univerzitetima za podnošenje prijedloga kandidata za imenovanje jednog člana Savjeta Agencije za elektronske medije. Na dnevnom redu je razrješenje jednog člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.

Članovi Administrativnog odbora trebalo bi da se dogovore o terminu posebne sjednice tog tijela, na kojoj bi raspravljali o nadležnostima, metodu rada i različitim gledištima poslaničkih klubova o ulozi i funkciji Odbora.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja