TO Bar obilježila Svjetski dan turizma

 TO Bar obilježila Svjetski dan turizma

Turistička organizacija Bar je tradicionalno obilježila Svjetski dan turizma, koji je ustanovila Svjetska turistička organizacija (UNWTO) u Meksiku 27. septembra 1970. godine. Tada se na sjevernoj hemisferi završava turistička sezona, a na južnoj tek počinje.

“U skladu sa ovogodišnom temom Svjetskog dana turizma ‘Turizam za inkluzivni rast’ organizovane su brojne aktivnosti , koji su imale za cilj jačanje svijesti da su turizam i želja za posjetama univerzalni i potrebni svim kategorijama društva, od najmlađih do najstarijih.

U saradnji sa Kulturnim centrom i OŠ ‘Jugoslavija’, za djecu posebnog obrazovnog programa organizovana je posjeta Dvorcu kralja Nikole i vožnja vozićem Šetalištem kralja Nikole.

U saradnji sa Ekonomsko-ugostiteljskom školom iz Bara tradicionalno je organizovan izlet u Ostros za buduće turističke tehničare. Tom prilikom su se upoznali sa turističkom ponudom dijela panoramske rute ‘Između dvije čarobne obale’, prirodnim bogatstvima Skadarskog jezera, manastirom Prečista krajinska, bunarima u Boljevićima, kestenovom šumom i dr, a u parku ispred Doma kulture su postavljena četiri stola za šah za naše najstarije sugrađane, ali i sve one koji igraju šah”, kažu iz TO Bar.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još