Terzić povlači kandidaturu za ministra unutrašnjih poslova

 Terzić povlači kandidaturu za ministra unutrašnjih poslova

Advokat Nikola Terzić kojeg je mandatar Zdravko Krivokapić predložio za ministra unutrašnjih poslova kazao je da je obavjestio mandatara o tome da je odlučio da povuče kandidaturu za mjesto unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore.

Terzić se zahvalio na povjerenje Krivokapiću, naglasivši da je riječ o „pravičnom i poštenom čovjeku koji je potreban Crnoj Gori“.

„Profesor Krivokapić je u pravu. Ja jesam bio nestranački kandidat, kao takav prihvatio sam se ove najteže odgovornosti, upravo vjerujući da će svi pobjednici na izborima razumijeti koiliki sam ja teret prihvatio na svoja leđa, i uzdržati se od bilo kakvih komentara u korist Crne Gore i demokratskih promjena. Ja sam ovaj teret mogao nositi sam, jedino ako imam razumijevanje od svih onih koji su sa mnom na istoj strani“, kazao je Terzić na tviteru.

On je dodao da je umjesto toga doživio udarac na integritet, njega kao osobe „i to sve u stanju u kojem sam se nalazio ni najmanje radi sebe već radi Crne Gore“.

„Isticano je da sam predstavnik nekakvih medijskih tajkuna i finasnijskih oligarha, ili da sam iskoristio kumstvo i prijateljstvo da bi došao na poziciju. Javnost mora da zna da ja u životu nisam ni upoznao većinu ljudi, koji određeni predstavnici nove većine pominju, a ove koje poznajem, poznajem toliko da nemamo razmijenjene ni brojeve telefona“, napisao je Terzić.

On je dodao da je ponosan na sva svoja kumstva i prijateljstva „ali da teza da je postavljen na mjesto kandidata samo radi toga ne zaslužuje odgovor“.

On dodaje da ne želi da njegovo postavljanje na mjesto ministra, u prvoj demokratskoj vladi Crne Gore, baci bilo kakvu sijenku na ovaj istorijski proces.

„Ne želim da umanjim šansu ostalim sjanim kandiatima za ministre, za podršku koju zaslužuju. Istine radi, zbog evenetualnih nedoumica, želim da vas obavjestim da moja poredica i ja od bivše vlasti nismo trpjeli bilo kavke skrivene ili neskrivene pritske, jer za njih treba da postoji osnov“, napisao je Terzić.

Kako je zaključio, on ostavlja više vremena za pripremu novom kandidatu, nego što je on do sada imao, a iskreno se nadam da će on imati više podrške.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja