SZO zadovoljna brojem vakcinisanih u Crnoj Gori

 SZO zadovoljna brojem vakcinisanih u Crnoj Gori

Regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu, Hans Kluge zadovoljan je procentom vakcinisanih u protekla dva dana u Crnoj Gori kada je imunizovano više od 20.000 građana. On je to saopštio nakon sastanka sa ministarkom zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ministarka Borovinić Bojović zahvalila je SZO što je pružila ruku Crnoj Gori u ovom teškom trenutku. Ona je kazala da je Kluge pohvalio napore Vlade u borbi sa pandemijom virusa korona.

“Kluge je izrazio zadovoljstvo masovnom vakcinacijom i i brojkama koje su se ostvarile u prethodna dva dana kada je imunizacija u pitanju, kao i brojem vakcinisanih, koji je preko 10.000 samo u jučerašnjem danu”, kazala je Borovinić Bojović. 

Ona je ponovo pozvala građane da se vakcinišu i objasnila da iako se nakon vakcinacije zaraze, simptomi će biti mnogo blaži.

Kluge je stigao u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori. Nakon sastanka za ministarkom zdravlja, Kluge ce razgovarati i sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i premijerom Zdravkom Krivokpićem.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još