SZO: Isporuka vakcine počinje sljedeće sedmice

 SZO: Isporuka vakcine počinje sljedeće sedmice

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp najavio je da će isporuka vakcine protiv koronavirusa početi sljedeće sedmice.

Tramp je dodao da će zdravstveni radnici i stariji biti među prvima koji će dobiti lijek protiv kovida 19, prenosi „Raša tudej“.

„Zaravnjujemo krivu. Vakcine se isporučuju – bukvalno će početi sljedeće sedmice. „Pogodiće“ radnike na prvoj liniji borbe, starije osobe i ljekare, medicinske sestre… idemo vrlo brzo “, rekao je Tramp u četvrtak tokom obraćanja za Dan zahvalnosti, prenose agencije.

Kompanije Fajzer i Biontek su prije šest dana predale zahtjev američkom telu FDA za hitno odobrenje vakcine protiv koronavirusa.

Predlog je došao samo dan nakon što su kompanije Fajzer i Biontek saopštile da se ispostavilo da je njihova vakcina uspješna oko 95 odsto u sprječavanju lakih i težih oblika kovida 19.

Farmaceutske kompanije su saopštile da bi zbog dobrih rezultata studija trebalo da se brzo odobri šira upotreba vakcine, a to može da uradi američka Administracija za kontrolu hrane i lekova (FDA), čak i prije završetka poslednje faze testiranja.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja