“Svi smo bili djeca zato im dugujemo ono navrijednije – budućnost“

 “Svi smo bili djeca zato im dugujemo ono navrijednije – budućnost“

Foto: gov.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Alekse Bečić čestitao je danas putem video poruke Međunarodni dan djeteta.

„Zbog trenutne zdravstvene situacije ova sala nije puna djece. Ali to što je prazna ne znači da se glas i želje djece ovdje neće čuti. Svi smo mi bili djeca i zato djeci dugujemo ono najvrijednije, budućnost”, kazao je Bečić.

Zbog toga, kako je rekao, Svjetski dan djeteta je za njih veoma važan.

“Čestitam Dan djeteta svoj djeci Crne Gore, jer vi ste naša budućnost. I pozivam sve odrasle da se sjete kako je to biti dijete. Jer samo tako možemo znati kako da Crnu Goru učinimo boljom za njih”, navodi se u čestitki.

Skupština priredila izložbu fotografija u okviru obilježavanja Međunarodnog dana djeteta

Ovim povodom Zgrada Parlamenta će biti u znaku obilježavanju značajnog međunarodnog datuma.

U okviru pomenutog događaja, na platou ispred Skupštine biće postavljena izložba fotografija u formatu 3D knjiga. Postavka sadrži izbor fotografija sa deset dosadašnjih zasijedanja Dječijeg parlamenta, kao i sa osmogodišnjeg skupštinskog edukativnog programa Demokratske radionice.

Foto: Skupština Crne Gore

„Riječ je o projektima koji svojim značajem i vrijednostima doprinose afirmaciji principa otvorenosti rada Skupštine Crne Gore. Tokom deset zasijedanja Dječijeg parlamenta učestvovalo je preko 600 djece iz čitave Crne Gore, koja su postavljala pitanja o mogućim rješenjima svojih problema, izabranim predstavnicima naroda i predstavnicima izvršne vlasti.

Sa druge strane, tokom osam proteklih godina kroz Demokratske radionice prošlo je preko 30 hiljada djece i mladih“, navode iz Skupštine CG.

Pozivaju sve zainteresovane građane da posjete postavku, uz obavezno poštovanje propisanih mjera.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja