Sveštenik Plamenac i njegov sin saslušani, braniće se sa slobode

 Sveštenik Plamenac i njegov sin saslušani, braniće se sa slobode

Foto: Biljana Dabić, Portal Bar

Sveštenik Jovan Plamenac i njegov sin Krsto braniće se sa slobode, saznaje Portal Bar. Njima nije određeno tužilačko zadržavanje nakon što ih je saslušao dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar.

Sve vrijeme tokom saslušanja nekoliko destina građana čekalo je ishod saslušanja ispred zgrade tužilaštva u Baru. Prije toga oni su protestvovali ispred CB Bar tražeći sa se sveštenik Plamenac i njegov sin brane sa slobode. Podsjetimo, Plamenac i njegov sin Krsto uhapšeni su danas, a večeras privedeni tužiocu uz krivilnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivilno djelo povreda groba. Sveštenik  Plamenac je danas saslušan u policiji u svojstvu građanina povodom incidenta koji se dogodio juče u manastiru Gornji Brčeli.  U crmničkom selu Brčeli dogodio se nesvakidašnji incident u subotu kada su mještani otkrili da je raskopana grobnica mitroplita Arsenija. Plamenca koji je sahranjen u porti manastira u Gornjim Brčelima. Za sada nema potvde da li je neko imao dozvolu za ekshumaciju.

Barska policija je 7. novembra obaviještena da je u mjestu Brčeli uništen nadgrobni spomenik u krugu manastira, te su preduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju ovoga događaja. Prikupljena su obavještenja od više građana i crkvenih lica.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

1 Comment

Comments are closed.

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja